Waddenregio lekkerste streek van Nederland

De Wadden hebben de eerste nationale verkiezing van de Lekkerste Streek van Nederland gewonnen. De prijs werd toegekend aan Aart Wijker, chef-kok van Grand Hotel Opduin die een gerecht maakte dat bestond uit ingrediƫnten die voor honderd procent uit de Waddenstreek komen.

De opdracht was een gerecht te maken waarvan uit elke Waddenprovincie een ingrediƫnt kwam. Uit Noord-Holland kwam Texels lamsvlees, uit Friesland de Kollumer zoete erwt en uit Groningen spelt en zwarte waddenmosterd. Wijker maakte een risotto van oerspelt met schapenkaas en witte aalbessenwijn, ook uit de streek. Het gerecht past mooi in de visie van Grand Hotel Opduin, waar wordt gewerkt aan een restaurantkaart die voor zeventig procent uit Waddenproducten zal bestaan.

Volgend jaar op Texel

De andere deelnemende streken waren Zeeland, de Veluwe, de Friese Wouden en Het Groene Hart. Deze eerste verkiezing is een initiatief van Streekeigen Producten Nederland. Volgend jaar wordt de tweede wedstrijd in de winnende regio, dus op Texel gehouden.