Klassiek met nieuw elan in Hoornder kerk

In de kerk van Den Hoorn wordt zondag een klassiek concert gegeven in het kader van New Masters on Tour. Celliste Annabel Hauk en pianist Seho Young brengen een gevarieerd programma van klassiekers en twintigste-eeuwse meesterwerken, met nieuw elan.

Annabel Hauk is een celliste uit Duitsland en Seho Young een Amerikaanse pianist van Koreaanse en Japanse komaf. Beiden hebben tot voor kort gestudeerd aan het New England Conservatorium in Boston, waar de laatste tijd veel grote talenten vandaan zijn gekomen.

Annabel wordt bij haar recital begeleid door de Hongaarse pianist János Palojtay. Ze is een veelzijdig celliste en kijkt graag om zich heen om haar blik op de muziek en de muziekgeschiedenis te verbreden. Het levert verfrissende interpretaties op van bekende werken van twee negentiende-eeuwse componisten, Robert Schumann en César Franck. Seho staat bekend als een multitalent, dat niet alleen geweldig speelt - zowel klassiek als jazz - maar ook componeert. Daarnaast studeert hij informatica en is hij, voor wat het waard is, prominent lid van een frisbeeteam voor studenten. Hij speelt werken van Enrique Granados, Charles Ives en Franz Liszt. Aanvangst is 14.30 uur. Voor kaarten zie www.ihms.nl.