Fietsstroken op Hoofdweg worden rechtgetrokken

De rode fietsstroken, die in het najaar zijn aangebracht op de Hoofdweg, zullen nog voor de zomer worden rechtgetrokken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders onlangs beloofd aan de fracties van Texels Belang en D66, die daarover schriftelijke vragen hadden gesteld.

Ze hadden opgemerkt dat de stroken er 'schots en scheef' bij liggen, wat niet bijdraagt aan de veiligheid van de fietsers. Het gemeentebestuur zegt in het antwoord, dat voor de winter de tijd nog te kort was om nog reparaties te kunnen uitvoeren. Door het te verwachten koudere weer zou het wegdek er nog slechter uit komen te zien.

Boerenerven

De fracties hebben ook nog gemeld dat bij de inritten van boerenerven alweer stukken van het asfalt zijn weggebroken. Daar zal nog niet veel aan worden gedaan. Het zijn de moeilijkste stukken bij het aanbrengen van een wegverharding en de Hoofdweg maakt nu deel uit van een omleidingsroute, in verband met de herinrichting van de Postweg. Pas als die is gedaan, loont het de moeite grootonderhoud aan de Hoofdweg te doen.