Win hulp van hovenier met vergroenen tuin

Wie zijn of haar tuin wil vergroenen, hulp wil bij het installeren van een regenton of niet weet waar te beginnen bij het maken van een 'coolspot', kan meedoen aan de ‘Win je WatZr’-prijsvraag. Deelnemers maken kans op de uitvoering van een WatZr door hovenier Bram Engberts. Inschrijving is mogelijk tot en met 15 mei.

Een WatZr is een kleine slimme actie in of om het huis. Denk aan het plaatsen van een regenton, het vervangen van tegels door planten of het maken van een moestuintje of vijvertje. Daarmee kan de kans op wateroverlast, watertekort of hittestress worden verkleind en het draagt bij aan een schoon riool.

Aandacht voor je tuin

De prijsvraag hoort bij het nieuwe thema van de WatZr-campagne, ‘Aandacht voor je tuin'. Hovenier Bram Engberts, bekend van SBS6 tv-programma ‘Green Make-over' is ambassadeur van de campagne, een initiatief van het hoogheemraadschap, de provincie, het waterleidingbedrijf PWN en 27 Noord-Hollandse gemeenten, waaronder Texel. Zie voor meer informatie www.watzr.nl. Daar staan ook meer voorbeelden van de manier waarop ieder iets kan doen aan de veranderende klimaatomstandigheden.