STIFT betaalt mee aan

reconstructie fietspaden

Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT) heeft € 272.743,- toegekend aan de gemeente voor de reconstructie van diverse fietspaden op het eiland. Ze hecht grote waarde aan goede voorzieningen voor de gasten van het eiland. Veilige en toegankelijke fietspaden horen daar zeker bij, aldus het bestuur.

Texel wil met de reconstructie zijn status als fietseiland benadrukken en STIFT ondersteunt dat graag. Dat de gemeente daarbij rekening houdt met het snellere en bredere fietsverkeer van tegenwoordig, heeft ook bijgedragen aan de toekenning.

Vier clusters

De reconstructie wordt verdeeld over vier ‘clusters', waarvan per jaar één wordt aangepakt. Deze bijdrage van STIFT is voor het tweede cluster, waaraan het werk bijna klaar is. Het zijn de fietspaden langs de Boodtlaan, de Ruijslaan, de Californiëweg, de Randweg en de toegangswegen naar de strandpalen 15 en 17; zeven kilometer in totaal. De gemeenteraad stelde hiervoor € 2.416.000,- beschikbaar en de provincie draagt € 1.050.000,-bij. Tot het eerste cluster behoorde het fietspad door de Eierlandse Duinen, dat in de vorige winter werd gereconstrueerd.