De Vriendenkring speelt klassieker Lucy’s baby

Ruim twee jaar na de laatste voorstelling mag De Vriendenkring weer eens de planken op. Op vrijdag 15 en zaterdag 23 april speelt de Hoornder toneelvereniging in De Waldhoorn de klassieker Lucy’s baby van John Patrick. De Vriendenkring speelde deze komedie al eerder: in 1985 en in 1999. 

Dat er veel is gebeurd in twee jaar tijd, is zwak uitgedrukt. “Binnen onze vereniging moesten we helaas afscheid nemen van Roel de Waard, onze onvergetelijke regisseur. Twee jaar geleden was hij al ziek, maar nog gezond genoeg om zijn rentree te maken, toen Joop Rommets senior en Harry Gerritsma door ziekte moesten afhaken. Voor wie erbij was: als de zwijgzame bejaarde Anton Velsen, bijna vastgeroest in zijn rolstoel, leverde Roel met alleen mimiek en lichaamshouding een prestatie die je altijd bij zal blijven”, blikken de leden van De Vriendenkring terug.

Moeizame voorbereiding

Ook deze repetitieperiode verliep verre van vlekkeloos. “Wekenlang konden we door corona weinig of niets doen en ook dit keer bleef helaas niet iedereen gezond. Begin februari moesten we in allerijl nog op zoek naar vervanging voor Margriet de Graaff en Sietske Bakker. Om een lang verhaal kort te maken: dat is gelukt, met dank aan onze contacten in De Waal.”

Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Kaarten kunnen worden gereserveerd bij Joop Rommets, T: (0222) 319405), en Esther Duinker, T: 06-53264849.