Ook Texelaars van 60+ zonder afspraak geprikt

Het zijn niet alleen de Texelse 70-plussers, die vrijdag, zaterdag en zondag zonder afspraak op het eiland een herhaalprik kunnen ophalen. Dat was aanvankelijk wel bekendgemaakt door GGD Hollands Noorden.

Echter, op basis van een tussentijds advies van de Gezondheidsraad wordt deze mogelijkheid door het ministerie van Volksgezondheid nu ook geboden aan 60-plussers en dat geldt ook voor de prikplek op Texel. Gebleken is dat bij mensen van deze leeftijd de bescherming tegen ernstige ziekteverschijnselen sneller afneemt.

Pop-up-locatie in gemeentehuis

Voor deze tweede boostercampagne is een pop-up-locatie ingericht in het gemeentehuis. Daar wordt op 8, 9 en 10 april geprikt van 10.00 tot 18.00 uur. Inwoners van de gemeente Texel, die zijn geboren in 1962 of eerder, komen hiervoor in aanmerking. Ook Texelaars in de leeftijd van 12 tot 17 jaar kunnen vrij inlopen voor de boosterprik.

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen op deze dagen niet worden gevaccineerd. Voor hen kan, indien nodig, een afspraak worden gemaakt voor de prikplek in Den Helder.