Toekomstverkenning over ouder worden op Texel

Texels Welzijn heeft voor donderdag 14 april vanaf 19.30 uur een ‘Café sociaal’ in de Buureton georganiseerd. Het gaat er over het ouder worden op Texel. Zorg, huisvesting en kwaliteit van leven zijn de thema’s die op deze inspiratieavond aan de orde komen.

De veroudering van de bevolking ligt op Texel ligt ver boven het landelijk gemiddelde. Nu is ongeveer elf procent van de Texelaars ouder dan 75 jaar. In 2040 is dat naar verwachting ongeveer negentien procent.

Anders wonen en hoe

Welke opgaven en kansen dit het eiland biedt, is dus een belangrijke vraag, die Texels Welzijn hoog op de agenda heeft staan. Oudere Texelaars willen mogelijk anders gaan wonen. Woningbouw voor ouderen bevordert het vrijkomen van grotere gezinswoningen, waardoor er meer doorstroom in de woningmarkt komt. Ook is het de vraag aan welke voorzieningen behoefte is en wat ouderen met hun levenservaring voor anderen kunnen betekenen. Het onderwerp wordt ingeleid door Tom Schoen van de Nederlandse Patiëntenfederatie, Albert Hoven van de dorpscommissie Oosterend, Katrijn van der Vlerk van Omring Texel en wethouder Remko van de Belt.

Aanmelden

Het programma is te vinden op: www.texelswelzijn.nl/cafe-sociaal/toekomst-ouderenzorg/. Daar is tevens aanmelding mogelijk. Er zijn nog plaatsen vrij voor geïnteresseerden, maar vol is vol. Opgave kan ook per T: (0222) 312696.