De nieuw geplaatste chalets voor het zorgpersoneel
De nieuw geplaatste chalets voor het zorgpersoneel Foto: Omring Texel

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Zes tijdelijke chalets voor zorgmedewerkers Omring

Algemeen

Ouderenzorgorganisaties hebben door de toenemende vergrijzing in de komende jaren steeds meer zorgpersoneel nodig. Tegelijkertijd neemt de beroepsbevolking af, waardoor het lastiger wordt goed zorgpersoneel te vinden. Op Texel is deze ontwikkeling voor Omring al duidelijk merkbaar. Op het eiland doet zich dan nog een andere uitdaging voor: de huisvesting. Met de plaatsing van zes chalets voor tijdelijke bewoning heeft Omring hierop ingespeeld.

“Met alleen de zorgmedewerkers die van Texel komen redden we het helaas niet meer en iedere dag op en neer naar het vasteland is niet te doen”, aldus coördinerend verpleegkundige José Hagen. In Den Burg zijn daarom zes gemeubileerde chalets geplaatst voor nieuwe medewerkers van ‘de overkant’, waar ze maximaal twee jaar in kunnen wonen. Inmiddels zijn er twee verhuurd en krijgen de andere vier binnenkort een bewoner.

Van Amersfoort naar Texel

Niet alleen voor Omring zijn de chalets een mooie kans in de zoektocht naar nieuw personeel. Veel mensen zouden graag op Texel wonen en werken. Bijvoorbeeld IG-verzorgende Patricia Florijn en haar man, die het eerst de sleutel van een chalet kregen. “We gingen altijd al graag naar Texel op vakantie en droomden ervan ons er te vestigen. Omring geeft ons de kans om de stap van Amersfoort naar Texel te maken.”