Nico Dros geeft op 12 april een lezing over zijn succesvolle boek ‘Willem die Madoc maakte’
Nico Dros geeft op 12 april een lezing over zijn succesvolle boek ‘Willem die Madoc maakte’

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Veel activiteiten in bibliotheek tijdens Boekenweek

Algemeen

De Boekenweek staat op punt van beginnen. Het jaarlijkse evenement ter promotie van het lezen werd vanwege de coronapandemie met een maand verzet en wordt gehouden van 9 tot en met 18 april. Het zal velen genoegen doen dat er weer activiteiten mogen worden georganiseerd in de openbare bibliotheek te Den Burg, waarbij iedereen van harte welkom is. 

Op dinsdag 12 april komt Nico Dros naar de bibliotheek om een lezing te houden over zijn boek ‘Willem die Madoc maakte’. In deze spannende en intellectueel uitdagende roman beschrijft de van oorsprong Texelse schrijver de middeleeuwen in geuren en kleuren. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de Belgische literaire prijs De Boon. Tijdens deze avond zorgt zijn broer Jaap Dros voor de muziek. De lezing begint om 20.30 uur. De entree kost € 5,- en de kaartverkoop gaat via www.kopgroepbibliotheken. De opbrengst van de lezing gaat naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Eerste liefde

Het thema van de Boekenweek is dit jaar ‘Eerste liefde’. De schrijfworkshop ‘Ode aan de eerste liefde’, die op woensdag 13 april in de bieb wordt gehouden, sluit daar mooi bij aan. Onder deskundige leiding van Femke Kegel worden de deelnemers voorzien van allerlei handige schrijftips, zodat er verrassende verhalen op papier ontstaan. In de workshop wordt de inspiratie gehaald uit ons eigen leven met de liefde. Je hoeft er niet goed voor te kunnen schrijven. De aanvangstijd is 10.30 uur en de toegang kost € 5,- . Ook in dit geval gaat de kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl. 

Extra voorlezen

Omdat het Boekenweek is, wordt in de bibliotheek op vrijdag 15 april een extra keer voorgelezen aan volwassenen. Gewoonlijk gebeurt dit alleen op de eerste vrijdag van de maand. Onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers leest Els Wennekendonk verhalen over de ‘Eerste liefde’ voor. Luisteraars kunnen ook een eigen boek of een fragment over dit thema meenemen, waaruit een selectie kan worden voorgelezen. Liefhebbers mogen dat ook zelf doen. Het voorlezen begint om 10.30 uur. In dit geval is de toegang gratis en is van tevoren aanmelden niet nodig.