Rioolwerk Schilderend volgende fase ingegaan

Deze week is aannemer HD Infratechniek in opdracht van de gemeente begonnen aan de tweede fase van de rioolwerkzaamheden aan het Schilderend in Den Burg. Het deel tussen de Emmalaan en de Reijer Keijserstraat krijgt dan ook een gescheiden rioolstelsel.

Het Schilderend en een stuk van de Schilderweg worden voorzien van een gescheiden rioolstelsel. Daarin worden regenwater en huishoudelijk afvalwater los van elkaar afgevoerd. Daardoor kan wateroverlast door hevige regenval worden voorkomen. Daarnaast hoeft het schone regenwater niet gezuiverd te worden.

Omleidingen

Omdat de eerste fase van de werkzaamheden – het stuk tussen de Reijer Keijserstraat en de Schansweg – nog niet is afgerond, zijn de omleidingen nu als volgt geregeld. Op de Hallerweg (tussen de Schilderweg en de Kadijksweg) en op de Kadijksweg (tussen de Marsweg en de Laagwaalderweg) geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer. Doorgaand verkeer vanuit Oudeschild rijdt via de Hallerweg naar Den Burg en vanaf Den Burg gaat het via de Kadijksweg richting Oudeschild. Het bedrijventerrein Wezenland is bereikbaar via de Emmalaan en de Tostilaan, achter het gemeentehuis langs. Bewoners kunnen via een toegang bij het kruispunt Reijer Keijerstraat hun woning vanaf het Wezenland te voet, met de fiets en met de auto bereiken. Fase 1 wordt naar verwachting medio april afgerond; fase 2 half mei. Zie voor meer informatie www.texel.nl/wegwerkzaamheden en de Facebook- en Instagram-pagina's van de gemeente.