Lintje voor Van Sijp bij vertrek uit gemeenteraad

Bij zijn afscheid als lid van de Texelse gemeenteraad heeft Peter van Sijp dinsdagavond een koninklijke onderscheiding gekregen. Uit naam van de koning mocht burgemeester Michiel Uitdehaag hem benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Sijp werd op 27 maart 2014 raadslid voor de VVD op Texel. Die functie vervulde hij eerder, van 16 maart 2006 tot 1 maart 2012 op Terschelling. Dinsdagavond werd afscheid genomen van de ‘oude’ gemeenteraad en voor de nieuwe had Van Sijp zich niet meer verkiesbaar gesteld. In totaal is hij dus bijna veertien jaar gemeenteraadslid geweest, op twee Waddeneilanden. Hierdoor heeft hij de gemeenschap in zo ruime mate gediend, dat hij in aanmerking kwam voor een koninklijke onderscheiding. Die werd hem dinsdag, tijdens de laatste vergadering van de ‘oude’ raad, door de burgemeester uitgereikt.

Twee informateurs

De nieuwe gemeenteraad is woensdagavond geïnstalleerd. De coalitiebesprekingen zijn nog in volle gang. De zeven fracties hebben daarvoor na een verkennende ronde twee informateurs aangesteld in de personen van Jan Beijert en Corry Heijne-Dros.