Kunstveiling Oekraïne in dorpshuis De Waldhoorn

Het aanbod van de kunst is veelzijdig en de kwaliteit is hoog tijdens de kunstveiling, die zaterdag in Den Hoorn wordt gehouden ten bate van de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. De veiling begint om 16.00 uur en wordt gehouden in dorpshuis De Waldhoorn.

Het initiatief is genomen door de tienjarige Tarek van Sijp en het belooft een groot succes te worden. De veiling zou plaatsvinden in De Vermaning, maar vanwege het grote aantal kavels is gekozen voor de Waldhoorn. “Het mooie is dat alle kunstenaars die we benaderden direct enthousiast waren en zich ook kunstenaars spontaan bij ons hebben gemeld. Het zijn veel Texelse kunstenaars, maar er is ook werk van de overkant. Het aanbod gaat van klassieke naar moderne kunst”, vertelt Tareks vader Peter van Sijp.

Kijkdagen Vermaning

Wie met eigen ogen wil zien wat de veiling te bieden heeft, kan morgen (vrijdag 1 april) van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur terecht in De Vermaning, Diek 11a in Den Hoorn. Daarna gaan de kavels naar de Waldhoorn waar de fysieke kunstveiling om 16.00 uur begint.

Online-veiling

Daaraan vooraf begint vandaag (donderdag) al de online-veiling. Deze wordt zaterdag om 12.00 uur gesloten. De geboden bedragen zullen de startbedragen zijn bij de veiling in het dorpshuis”, licht Van Sijp toe. De online-veiling verloopt via de Facebook-pagina 'Texelse kunst voor Oekraïne' waar nu alle beschikbare kavels al te bekijken zijn.