BUTE, nieuw evenement Lions op De Bonte Belevenis

‘We gaan naar bute!’ is een kreet die je vroeger veel hoorde op Texel. Zeker als de zon scheen, was het heerlijk om de deur uit te gaan, om te ontdekken wat er buitenshuis allemaal te vinden was. Alleen of samen met je vrienden trok je eropuit om ’s avonds vol nieuwe ervaringen en indrukken weer thuis te komen.

BUTE is een nieuw initiatief van Lions Club Texel. Het evenement wordt gehouden op zaterdag 28 mei, in het Hemelvaartweekeinde, op Landgoed De Bonte Belevenis nabij Den Hoorn. Er wordt gewerkt aan een programma voor jong en oud, dat duurt van 12.00 tot 20.00 uur.

Fair met bijzondere waar

Lions Club Texel organiseert door het jaar heen uiteenlopende activiteiten om Texelaars en toeristen te vermaken met wat het eiland te bieden heeft. BUTE wordt een fair met bijzondere waar, beloven de organisatoren. Ook zijn er diverse activiteiten voor jong en oud, laat muzikaal talent zich horen en kan er worden genoten van een hapje en een drankje. Tevens vindt de vertrouwde Lionsveiling plaats, met waardevolle en bijzondere items.

Goede doelen

BUTE draait om gezelligheid voor iedereen en samen met elkaar, maar deze dag staat vooral in het teken van geld inzamelen voor goede doelen ondersteund door Lions Club Texel. Met de inkomsten worden activiteiten van clubs, verenigingen en andere organisaties op het eiland gesteund, maar ook Texelse projecten in ontwikkelingslanden. Speciale aandacht is er voor het Tesselhuus, een vakantiehuis voor mensen met ernstige lichamelijke handicaps, dat wordt bestuurd door, onder anderen, Lions en leden van de Rotary. Op de website www.butefair.nl staat meer informatie over BUTE en alle activiteiten. Er verschijnen de komende tijd ook berichten op de BUTE Facebookpagina van Lions Club Texel.

Aanbieden kavels

Wie kavels beschikbaar heeft kan deze aanbieden bij Ben Rentenaar, T: 06-17144925, Joop Groen, T: 06-51380809, Kees Boersen, T: (0222) 313016 en Frits Dijkstra, T: 06-22224524. Wie belangstelling heeft voor een stand op BUTE kan contact opnemen met Bart de Vries, T: 06-30412343. Deze zijn te huur voor € 125,-.