Henk,

Wat jammer dat je niet gekozen bent. Maar ik kan me zo voorstellen dat je het druk genoeg hebt. Aan je politieke verhaal kan ik niet zoveel toevoegen. Ik was al blij dat ik niet vergeten was te gaan stemmen. Nou heeft het wel meegeholpen dat we hier een hele verkiezingskrant in elkaar moesten zetten. Ik zat er daardoor wat meer in dan anders, wat ‘helemaal niet’ is, dus wat dat betreft was het makkelijk om dat te verbeteren.

Cijfers zeggen zeker niet alles. Daarover gesproken, Lucas kan al heel lang goed tellen. Hij kwam een hele tijd geleden al tot twintig! Maar het begrip voor cijfers begint nu pas te komen. Volgens mij begrijpt hij het concept van één, twee, drie én vier ondertussen! Dat vind ik best wel wat. Dat is ook genoeg om zetels te tellen hier, maar ja, of hij dat concept begrijpt betwijfel ik. Dat kan nog wel even duren.

Om even een sprongetje te maken: Lucas heeft al een tijdje de neiging driftig te worden als dingen niet op zijn manier gaan. Zo ook wanneer hij in de auto moet. Hij wil meestal zelf in zijn stoel klimmen. (Daar lag de link met het vorige stukje. Volg je het nog?) Als ik hem er dan in wil tillen, roept hij dat hij zelf wil klimmen. Dat zelf klimmen duurt vervolgens wel vijf minuten, waar ik vaak geen geduld voor heb als ik haast heb in de ochtend.

Zoals je misschien merkt, ga ik nogal over van de hak op de tak. De afgelopen weken was het nogal een warboel in mijn hoofd. Ik ben ook weer van alles kwijt, zoals mijn verstand, oh nee, mijn fietssleutel. Ik was vorige week weer eens aan het fietsen, ongeveer voor het eerst sinds ik mijn auto heb. Met de huidige benzineprijzen, waar de cijfers zeker niet over liegen, leek het me wel verstandig dat wat meer te gaan doen. Het weer werkte ook mee, dus dat was geen gek idee. Maar sinds dat ene ritje kan ik mijn sleutel niet meer vinden. Dus dat is erg spijtig.

Maar hierbij zijn de cijfers in mijn voordeel, want het blijkt dat er twee sleutels zijn, alleen ligt de reservesleutel bij mijn ouders thuis. Dus ik zal daar nog eens even goed moeten gaan zoeken. Hopelijk vind ik daar ook weer mijn verstand. Dan kan ik misschien volgende keer wat zinnigers over cijfers bedenken. Wat betreft politiek, kan ik datzelfde zeker niet beloven.

Groeten, Elisabeth