Texelgezinnen hielp in 2021 veertig families

Texelgezinnen heeft in 2021 veertig gezinnen ondersteund, waarbij negentig kinderen waren betrokken. Ook werd een netwerk van 38 ondersteunende gezinnen opgezet. Dat staat te lezen in het jaarverslag, dat deze nieuwe organisatie deze week publiceerde. 

Er werd 34 keer een steungezin ingezet voor 18 gezinnen. Vanuit het depot werden aan 13 gezinnen artikelen uitgeleend, zoals kleding en speelgoed. Ook waren er de nodige activiteiten met vrijwilligers, om het netwerk te versterken, kennis te delen en ideeën uit te wisselen. In totaal zijn er 42 vraaggezinnen, die kunnen worden geholpen door 38 steungezinnen. Daarbij zijn 94 kinderen betrokken.

Proef van drie jaar

Texelgezinnen is een zelfstandig onderdeel van Young4Ever, de Texelse stichting voor jeugd- en jongerenwerk. Het hoofddoel ervan is het welzijn en het welbevinden van de Texelse jeugd verbeteren, met vrijwillige hulp van steungezinnen. Het is per 1 juli jongstleden begonnen als proefproject voor minimaal drie jaar. De organisatie wordt gesteund door de gemeente, het Texelfonds, de stichting Samen Eén Texel, het Gollardsfonds, het coöperatiefonds van de Rabobank, het Kansfonds en Caritas.