Luxemburgse cellist geeft concert in Den Hoorn

In het kader van ‘Klassiek op Texel’ speelt cellist Tom Feltgen aanstaande zondag in de Hoornder kerk. Deze 25-jarige Luxemburger, die op zesjarige leeftijd al aan de cello begon, heeft vorig jaar zijn bachelorstudie voltooid, maar al veelvuldig van zich laten horen. Hij volgt nu een masterstudie bij Jelena Ocic in Amsterdam.

In 2020 won hij tijdens het Nationaal Cello Concours de derde prijs. Doorgaans is dat een garantie voor een succesvolle carrière.

Ambitieus programma

De podiumervaring van Tom Feltgen spreekt al uit het ambitieuze programma dat hij brengt in de Hoornder kerk. Door zijn verhalende kracht en betoverende lyriek sleept hij de luisteraar mee in meesterwerken uit het cellorepertoire van Schumann, Debussy, Piazzolla en Rachmaninoff. Feltgen wordt begeleid door de Japanse pianiste Noriko Yabe. Ook zijn bespeelt haar instrument al vanaf haar zesde. Op haar twaalfde debuteerde ze als soliste in het Madison Symphony Orchestra in New York. Ze is verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en begeleidt veel solisten in deze concertencyclus.

Het concert begint om 14.30 uur. Zie voor de kaartverkoop de website www.ihms.nl.