Gratis compost voor de Texelaars op De Hamster

In de komende week kunnen inwoners van de gemeente Texel gratis compost ophalen op Afvalbrengstation De Hamster in Oudeschild. Per huishouden mag maximaal een aanhangwagen worden gevuld. Op is op, tekent de gemeente erbij aan, dus voor wie echt van dit aanbod gebruik wil maken is het zaak er snel bij te zijn.

Groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT+e) vormen de basis van compost. Deze waardevolle grondstof verbetert de grond in tuinen. "De compost die wordt aangeboden, is gemaakt van ons eigen GFT+e-afval, zoals aardappelschillen, kippenbotjes en klokhuizen", aldus de gemeente. Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost.

Dank voor het scheiden

Deze jaarlijkse compostactie is voor de inwoners in het leven geroepen als dank voor het scheiden van het GFT+e-afval. Er wordt altijd gretig gebruik van gemaakt. Vanwege de coronamaatregelen ging de actie in 2021 niet door. De Hamster is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 tot 12.15 en van 13.00 tot 16.15 uur. Het adres is De Vang 27, Oudeschild.