Minima krijgen zelftesten en mondmaskers gratis

Inwoners met een laag inkomen (tot 120% van het sociaal minimum) kunnen gratis zelftesten en mondneusmaskers afhalen op verschillende plaatsen op Texel. Weliswaar zijn de coronamaatregelen flink versoepeld en hoeven sinds woensdag ook in het openbaar vervoer geen mondmaskers meer te worden gedragen, maar dat wordt nog wel geadviseerd.

Daarnaast blijft het advies in sommige situaties een zelftest te doen, bijvoorbeeld aan wie klachten heeft. De overheid stelt de mondmaskers en zelftesten daarom gratis ter beschikking aan mensen met een laag inkomen.

Adressen

De maskers en zelftesten zijn verkrijgbaar aan de balie van het gemeentehuis en in de dorpshuizen. Ook zijn ze te verkrijgen via Texelgezinnen, E: info@texelgezinnen.nl. Meer informatie over het gebruik van mondkapjes en zelftesten is te vinden op de website van de overheid.

Boosteren zonder afspraak op Texel

Op 8, 9 en 10 april kunnen inwoners van Texel zonder afspraak een coronavaccinatie krijgen bij de 'pop-up-locatie' in het gemeentehuis. Texelaars die geboren zijn in 1952 of eerder kunnen een herhaalprik krijgen en ook inwoners van 12 tot en met 17 jaar kunnen vrij inlopen voor hun boosterprik. De GGD prikt van 10.00 tot 18.00 uur. Kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen deze dagen niet worden gevaccineerd. Hiervoor kan, indien nodig, een afspraak worden gemaakt op de locatie in Den Helder.