Renovatie landhoofd komt een stap dichterbij

Het college van burgemeester en wethouders heeft bekend gemaakt dat het een omgevingsvergunning wil verlenen voor de renovatie van het landhoofd Het Noorden bij De Cocksdorp. Omdat moet worden afgeweken van de Beheersverordening Waddenzee en Noordzee, wordt de gemeenteraad een verklaring van geen bezwaar gevraagd.

De aanvraag is ingediend door de stichting Waterrijke Perspectieven De Cocksdorp. Het plan betreft een houten constructie, waarmee het landhoofd beter toegankelijk wordt gemaakt. Aan het eind van het landhoofd komt een keerpunt voor rolstoelgebruikers, gecombineerd met een uitkijkpunt. Alleen de ruimte die nodig is voor het keerpunt is het onderdeel waarvoor van de verordening moet worden afgeweken. Dat wordt een zwevend deel, het landhoofd wordt niet uitgebreid. Er is al een ruimtelijke onderbouwing geschreven en er zijn diverse onderzoeken gedaan. De provincie heeft geen bezwaar.

Vervolg

Het werk is een vervolg op de aanpassingen, die daar aan de Waddenzeedijk zijn gedaan. Daardoor is het ook voor mindervaliden mogelijk geworden de dijk op te gaan.