Impressie van het ziekenhuis na de verbouwing
Impressie van het ziekenhuis na de verbouwing Foto:

Noordwest Ziekenhuis Den Helder verder vernieuwd

De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft het Alkmaarse bouw- en aanmeingsbedrijf Ooijevaar uitgekozen voor het eerste deel van de interne verbouwing van het ziekenhuis in Den Helder. Eerder deze week ondertekenden de beide partijen het contract.

Daarmee krijgt de al lopende samenwerking een vervolg, want Ooijevaar vernieuwt momenteel al de buitengevel van Noordwest-locatie Den Helder. En dat gaat naar volle tevredenheid, aldus Jurgen Sernee, lid van de raad van bestuur van de Noordwest Ziekenhuisgroep. “Dankzij de goede samenwerking tussen Ooijevaar, Noordwest en haar adviseurs is het gelukt om tot een goed en haalbaar plan te komen. We kijken uit naar de vernieuwing van ons ziekenhuis, waarmee we de zorg voor de regio Kop van Noord-Holland verder toekomstbestendig maken.”

Volledige vernieuwing

In de komende jaren wordt het Helderse ziekenhuis volledig vernieuwd. Deze verbouwing zal zich in fases voltrekken, waardoor het ziekenhuis open kan blijven voor de patiëntenzorg. Binnenkort begint de interne verbouwing. In de kelder komt een centrale garderobe voor de medewerkers met een automaat voor de inname en uitgave van kleding. Op de begane grond wordt een spoedplein ingericht voor de spoedeisende hulp, de huisartsenpost en de intensieve zorg. Op de tweede verdieping komt het dagbehandelcentrum. Op de vierde etage komen de standaard-verpleegafdeling en de afdelingen voor oncologie en dagverpleging. De vijfde verdieping is voor de verpleegafdeling ‘vrouw-kind’ en de verlosafdeling.

De Noordwest Ziekenhuisgroep gaat over de ziekenhuizen in Den Helder en Alkmaar. Beide worden verbouwd, om de inwoners van de regio ook in de toekomst hoogwaardige, veilige en vernieuwende zorg te kunnen bieden. Hiervoor zijn gebouwen nodig die compacter, flexibeler en duurzaam zijn. De verbouwing van het Helderse ziekenhuis wordt naar verwachting eind 2023 afgerond. In 2024 wordt dan nog de oostvleugel afgebroken.