Informatie over dementie in het Alzheimercafé

Twee jaar kon het niet, om bekende redenen, maar het is nu ook voor Alzheimercafé Texel weer mogelijk een bijeenkomst te organiseren. Dat gebeurt op dinsdag 29 maart in de Buureton, Beatrixlaan 43. De inloop is om 19.15 uur. Het programma begint om 19.30 uur en neemt twee uur in beslag.

Het thema van de avond is: 'Is het dementie of toch wat anders?' en wordt ingeleid door Ginger Breeveld, specialist in de ouderengeneeskunde bij Geriant op Texel. Haar onderwerp is het 'niet pluis'-gevoel dat ontstaat bij geheugenklachten, gedragsverandering, stemmingswisselingen of communicatieproblemen. Maar is het dan wel dementie of toch iets anders? En hoe wordt de diagnose gesteld? Er is alle gelegenheid tot het stellen van vragen hierover.

Vrij entree

Het gesprek duurt ongeveer een uur. Daarna is er nog een uur de tijd voor een hapje en een drankje. Namens Geriant is ook Reinalda Slagter aanwezig. Zij is casemanager dementie bij deze organisatie. De entree is gratis en aanmelden van tevoren is niet nodig. Wie vragen heeft kan deze stellen per E: r.slagter@geriant.nl of e.rijk@zorgring.nl, dan wel T: 06-22811573 of (0222) 312696.