Leeghoofd, een reis naar planeet Burn-out en terug

Van de Texelse Marieke Mast is vorige week het boek ‘Leeghoofd’ verschenen. Daarin beschrijft ze hoe ze zichzelf in een burn-out verloor. Daarin kaart ze voor lotgenoten herkenbare situaties aan en maakt ze de lezer attent op de klachten die bij een burn-out horen.

Uitgeverij Boekscout prijst ‘Leeghoofd’ aan als ‘gevoelig, realistisch en recht voor zijn raap’. “Leeghoofd neemt je mee op reis naar de planeet die Burn-out heet en weer terug. Door een woestijn, over een oceaan en door een donker dal. Maar ook door het leven van een basisschooljuf en moeder van een jong gezin, die net als iedereen probeert er het beste van te maken.”

Over de auteur

Marieke Mast (1968) omschrijft zichzelf als onconventioneel, eigenwijs, gepassioneerd en een liefhebster van het leven. De natuur speelt daarin een belangrijke rol. Ze was meer dan twintig jaar juf in het basisonderwijs en is nu ondernemer. ‘Leeghoofd' diende in eerste instantie als reflectie op wat zich in haar leven afspeelde. Maar het werd een verhaal dat ze graag wilde delen. 'Leeghoofd - over een reis naar planeet Burn-out en terug' is te koop voor € 19,99 (ISBN: 9789 4645 03784).