LTO-voorzitter Sjaak van der Tak te gast op Texel

Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland, komt aanstaande dinsdag naar Texel, op uitnodiging van de plaatselijke afdeling van de land- en tuinbouworganisatie. LTO Texel heeft daarvoor een middagprogramma georganiseerd, aan de hand waarvan twee bedrijven zullen worden bezocht. Dat zijn Natuurboerderij Plassendaal en het gemengd bedrijf van de familie Slot.

Dit om een goed beeld te geven van de agrarische sector op Texel en om de noodzaak van natuur-inclusieve landbouw meer op de agenda te krijgen bij LTO. Daarnaast is er een ontmoeting met Han Lindeboom over de stikstofimpasse.

Kansen en bedreigingen

's Avonds is Van der Tak vanaf 21.00 uur de speciale gast van de leden en genodigden van LTO Texel, aan wie hij zal vertellen over zijn voorzitterservaringen bij LTO Noord, zijn kijk op actuele zaken en de kansen en bedreigingen voor de boeren en tuinders. Deze bijeenkomst wordt gehouden in Cinema Texel in Den Burg.

Algemene ledenvergadering

Daaraan vooraf gaat een besloten algemene ledenvergadering van LTO Texel, waarvoor de leden een uitnodiging hebben ontvangen.