Café Sociaal in Buureton over ouderen en wonen

Wat is op Texel in de komende jaren nodig voor ouderen om zo lang mogelijk, veilig en plezierig, thuis te kunnen wonen en om goed in te spelen op hun vraag naar hulp en zorg? Om die vraag draait het in het eerste Café Sociaal van Texels Welzijn.

Het samenzijn wordt gehouden op donderdag 14 april, van 19.30 tot 21.30 uur, in de Buureton te Den Burg. Deze caféavonden zijn bedoeld om actuele sociale opgaven op Texel te belichten en bespreken.

Opgaven en kansen

Tom Schoen, manager voor eerstelijnszorg en langdurige zorg van de Patiëntenfederatie Nederland houdt een inleidend betoog over de opgaven en kansen voor een toekomstbestendige ouderenzorg. Vanuit het Texels perspectief zal hierop worden gereageerd door regiomanager Katrijn van der Vlerk van Omring, voorzitter Albert Hoven van de dorpscommissie Oosterend en wethouder Remko van de Belt. Daarna wordt de bezoekers volop ruimte gegeven voor het stellen van vragen.

Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is opgave van tevoren noodzakelijk. Aanmelden kan per E: welzijn@texelswelzijn.nl onder vermelding van ‘Café Sociaal'. De plaatsen worden toegekend naar volgorde van aanmelding.