Op wie gaat u stemmen?


In de komende week worden in heel Nederland verkiezingen gehouden voor de nieuwe gemeenteraden. De spanning loopt merkbaar op, ook hier op Texel.

Het zijn geen saaie jaren geweest. Drie wethouders zijn vertrokken en een coalitie werd opgeblazen. Er is veel discussie over de druk die het toerisme op het eiland legt. Ook over de manier waarop Texel in zijn eigen energiebehoefte zou kunnen voorzien. En er is veel geïnvesteerd in openbare gebouwen, wegen en fietspaden.

Wie geen stem uitbrengt, zou over de gemeentepolitiek vier jaar moeten zwijgen, is een opvatting. Iedereen heeft het recht van zijn recht af te zien. Maar toch. We hebben een democratie. Bedenk dat één stem uit duizenden het verschil kan maken voor een zetel meer of minder. De aantallen liggen soms heel dicht bij elkaar.

Onze poll op www.texel-plaza.nl gaat deze week over de gemeenteraadsverkiezing. Op wie gaat u stemmen? Of stemt u niet? Wilt u er meer over kwijt, gebruikt u dan de knop 'Reageren' onder het desbetreffende artikel.