We moeten onszelf leren accepteren, zegt Fabian

Geestelijke gezondheid is een actueel thema, nu is gebleken dat veel mensen mentale problemen hebben gekregen tijdens de coronacrisis. Cabaretier Fabian Franciscus wijdde zijn nieuwe show, ‘Kleine wereld’, eraan. Hij voert deze op donderdag 17 maart op in theater De Toegift in Den Hoorn.

Zelf gaat hij er luchtig mee om. “Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dat moet je natuurlijk wel ‘coaching’ noemen, want dat klinkt zo lekker sportief”, zegt Fabian. In zijn eerste show sprak hij openhartig over zijn autisme. Maar in plaats van daar alleen maar problemen in te zien, is Fabian vooral bezig met zelfacceptatie. En dat is precies wat veel mensen nu nodig hebben volgens hem. “Het is de kunst het vooral fijn te vinden wie je bent. Ik zie mijn autisme nu veel meer als een uitdaging dan vroeger. Gek genoeg was de hele wereld tijdens corona opeens ook verplicht autistisch. Ironisch genoeg sloot ik mij vroeger vrijwillig op in mijn eigen kleine wereldje en zocht liefst met niemand contact. Nu noemen ze dat opeens quarantaine en moeten mensen dat soms verplicht doen.”

Psychologische comedy

Wie nooit geestelijke problemen denkt te hebben gehad, mag zich schrap zetten; Fabian weet voor iedereen een reden te vinden waarom je die toch zou moeten hebben! De show is ongefilterd uit het leven gegrepen. Deze psychologische comedy zet je misschien aan het denken, maar maakt je in ieder geval aan het lachen. Tickets voor de voorstellingen zijn te verkrijgen via www.detoegift.com.