Pepijn Dros bij zijn nieuwe werkplek aan de Vismarkt (Foto: Henk Cornelissen)
Pepijn Dros bij zijn nieuwe werkplek aan de Vismarkt (Foto: Henk Cornelissen) Foto: Henk Cornelissen

Pepijn Dros teruggekeerd op het eiland als redacteur

Sinds 1 maart is onze redactie weer op sterkte, dankzij de komst van Pepijn Dros. De 45-jarige geboren en getogen Texelaar is, na 25 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, teruggekeerd op het eiland, met echtgenote Lettie en hun zonen Siem (8), Jip (6) en Bo (1). Behalve Texel dit Weekend zal hij zich in eerste instantie bezighouden met de vakantiekranten, die hier worden uitgegeven, en daarna ook met de Texelse Courant, als dat nodig is. “De media zitten nu toch allemaal onder hetzelfde dak en die flexibiliteit vind ik wel mooi.”

Pepijn is een zoon van Jaap Dros van Harkebuurt en Vreni Siebert, die nu aan de Hallerweg wonen. “Inmiddels zijn mijn ouders gepensioneerd en hebben ze een biologische boomgaard, waar mijn moeder samen met haar zus een theetuin heeft. Naast hobbyteler is Jaap ook nog altijd actief in de muziek”, vertelt Pepijn.

Studie

Op zijn twintigste verliet hij het eiland voor een hbo-opleiding communicatie in Amsterdam. Pepijn werkte bij verschillende reclame- en communicatiebureaus als tekstschrijver. Als freelancer interviewde hij politici en ‘captains of industry’ voor een vakblad dat werd gemaakt voor de duurzame financiële sector. “Ik heb 25 jaar in Amsterdam gewoond, zo'n beetje ter hoogte van de middenstip van het vroegere Ajax-stadion in de Watergraafsmeer. Met veel plezier en 25 jaar is natuurlijk ook best lang, maar het voelde toch altijd als tijdelijk", legt hij uit.

De stad uit

Twaalf jaar geleden ontmoette hij Lettie en intussen hebben ze drie zonen. "Dan ga je toch uitkijken naar een andere plek om te wonen, buiten de stad. Lettie werkt fulltime voor de Universiteit Leiden, dus keken we in eerste instantie naar huizen in die omgeving, zoals in Haarlem en Oegstgeest. Texel leek niet haalbaar, maar dat veranderde door de coronacrisis. Toen werd thuiswerken de norm en we voorzagen dat het ook daarna wel wat meer in zwang zou raken. Dan maakt het ook niet uit waar je woont en dat hebben we aangegrepen om de stap naar Texel te zetten. We hebben een huis gekocht in Zuid-Eierland op een prachtige plek. Ik heb altijd met veel plezier in Amsterdam gewoond, maar het is toch wel een verschil: uitzicht op de duinen in plaats van je overburen.”