Oekraïners krijgen Texelse hulp aan grens met Polen

Rob Hopster en Sander Huiskamp vertrekken vandaag naar de Pools-Oekraïense grens om hulpgoederen te brengen. Op de terugweg nemen zij vluchtelingen mee. Ze zijn op zoek naar Texelaars die daar mensen kennen die hierheen willen komen.

“In plaats van een weekend thuisblijven, kan ik ook heen en weer rijden om goederen te brengen en mensen mee terug te nemen. Toen ik kennissen uit Amersfoort hierover vertelde, sloten zij zich direct aan. We gaan met drie busjes. We blijven aan de NAVO-kant van de grens en gaan niet zelf Oekraïne in, maar hebben daar contacten die wel het land in gaan met de spullen die wij meebrengen. De vluchtelingen pikken we ook daar op. Zijn er Texelaars die kennissen of familie aan de grens hebben, laat hen contact met ons opnemen”, vertelt Rob.

Via Instagram

Wie geen goederen heeft, maar wel iets wil doen kan ook geld overmaken. "Dat kun je natuurlijk via Giro 555 doen, maar je kunt het ook aan ons overmaken. Daarvan worden dan ter plaatse goedkoper goederen ingekocht. Via ons Instagram-account is te volgen waar het geld aan wordt uitgegeven.”

Tafel 202 Texel

Rob en Sander organiseren de actie vanuit Tafel 202 Texel die nu in oprichting is. Klik hier voor de website van de landelijke/ overkoepelende organisatie. Volgens Rob hebben ze goed contact met de gemeente over de actie.