Halve Marathon De Waal staat weer op de kalender

Na twee jaren van gedwongen afwezigheid als gevolg van de coronabeperkingen, staat op zaterdag 12 maart de traditionele Halve Marathon  van De Waal weer op het programma.

De organisatie heeft een iets andere route uitgestippeld dan de vaste deelnemers gewend zijn. Het parcours voert deels door het natuurgebied Waalenburg en omvat enkele nieuwe parcoursdelen.

Drie afstanden

Voor wie een halve marathon - 21,1 kilometer - een te grote afstand is, zijn er nog twee mogelijkheden. Atleten kunnen ook kiezen voor vier of 10,4 kilometer. Deelname aan de jeugdloop is nog niet mogelijk. De organisatie ziet graag dat de atleten zich van tevoren inschrijven via de website, maar het is ook mogelijk ter plekke in te schrijven. Het dorpshuis De Wielewaal is hiervoor opengesteld, zowel voor deelnemers als voor publiek. De starttijd is voor alle afstanden 13.00 uur. Na afloop is er voor de deelnemers soep verkrijgbaar en in diverse klassementen zijn er prijzen te winnen. Meer informatie is te vinden op de website www.halvemarathondewaaltexel.nl.