Veerboot Texelstroom na schade weer in de vaart

Het technisch personeel van Texels Eigen Stoombootonderneming (TESO) is in het afgelopen weekeinde dag en nacht in de weer geweest om de Texelstroom te herstellen. En dat lukte eerder dan verwacht. Deze buitengewone inzet was noodzakelijk, omdat er veel verkeer werd verwacht vanwege de voorjaarsvakantie.

Het onderwaterschip van de veerboot werd op vrijdag 18 februari beschadigd door de storm Eunice. Bij de ballasttank was een lek ontstaan en dat betekende dat alleen de Dokter Wagemaker beschikbaar was om de vele reizigers over te varen. Dat leidde vooral vrijdag tot lange files van wachtenden aan beide kanten. De wachttijd liep op tot meer dan twee uur. Maandag was de reparatie zo ver gevorderd, dat de Texelstroom weer als reserveboot kon worden ingezet. Daardoor kon de TESO ieder halfuur een boot inzetten aan elke kant.

Ploegendienst

Het lek aan de ballasttank werd verholpen met het inlassen van een nieuw stuk staal, waarvoor de technische medewerkers in ploegendienst 24 uur per dag in touw zijn geweest. Na maandagmiddag werd de door Eunice getroffen veerboot weer voor de kant gelegd. De ballasttank moest nog worden schoongemaakt en er moest achter de schermen nog het een en ander worden opgeruimd. Als alles volgens plan is verlopen, is de Texelstroom vandaag weer in de vaart gekomen als dienstboot, in plaats van de Dokter Wagemaker, die dan weer de status van reserveboot heeft gekregen.