Media organiseren debat gemeenteraadsverkiezing

De gezamenlijke Texelse media hebben voor vrijdag 11 maart een verkiezingsdebat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing georganiseerd. Voor de nieuwe raad kan op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart worden gestemd.

In het debat kunnen de zeven partijen met elkaar discussiĆ«ren over onderwerpen die op het eiland spelen, vragen van Texelaars beantwoorden en mogelijk andere zaken die zij zelf belangrijk vinden. Het debat wordt gehouden van 19.30 tot 22.00 uur; over de plaats waar het gaat gebeuren wordt nog onderhandeld. Het is georganiseerd door de Texelse Courant, Texel Kijken en Luisteren, de Helderse Courant, Radio Texel en Texel dit Weekend. De presentatie is in handen van Tessa van Daalen en Henk Slikker. Het debat is voor iedereen rechtstreeks te volgen via de diverse kanalen van de media op Texel. 

Vragen indienen

Texelaars die vragen willen voorleggen aan de politieke partijen kunnen dat van tevoren doen op de website www.vragenvandetexelaar.nl. Het debat heeft ook een ludiek onderdeel: 'Ranking de Lijsttrekkers'. Op de genoemde website staan vier stellingen over de lijsttrekkers waarbij een volgorde aangegeven moet worden. De uitslag van de ranking komt tijdens het debat aan de orde.