Texelse spullen dienen gevluchte Oekraïeners

Zaterdag was Liuda in Moldavië de hele dag druk bezig, om slaapplaatsen klaar te maken voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Hiervoor kon ze gebruik maken van de goederen die haar door Stichting Hulp Oost-Europa Texel zijn gestuurd, zoals dekbedden, kussens en matrassen. Ze schreef aan de stichting dat ze vele vluchtelingen herbergen op verschillende plaatsen, waar niet genoeg beddengoed is.

Ook uit Roemenië wordt gemeld, dat Texelse hulpgoederen daar nu worden gebruik bij de opvang van de vluchtelingen. Daar stellen mensen zelfs hun huizen voor hen open. Van het laatste transport dat dit jaar naar Brasov is gegaan, zijn zaterdag bedden, matrassen en beddengoed gebracht naar Suceava, dichter bij Oekraïne.

Vluchtelingen in huis

Otto, voor de Texelse stichting daar de contactpersoon, laat weten dat er zoveel Oekraïners naar Roemenië komen, dat  het nodig zal zijn vluchtelingen onderdak te geven in zijn huis. Hulp is dus dringend nodig. Een bijdrage is welkom. Deze kan worden gestort op bankrekeningnummer NL 18 RABO 036 25 21 905 ten name van Stichting Hulp Oost-Europa Texel.

Snuffelmarkt

Stichting Hulp Oost-Europa Texel is met haar Snuffelmarkt zijn verhuisd naar de andere kant van de Maricoweg, op nummer 5. De kledinginbreng op maandag en donderdag blijft zoals altijd aan de achterkant van Maricoweg 5.