Afbeelding
Foto:

Werken bij Bakker Timmer is afwisselend en uitdagend

Bakker Timmer is een begrip op het eiland. Het bedrijf bestaat al meer dan 75 jaar en heeft hier vijf vestigingen, waarvan vier met tearoom. Er worden voor de bakkerij meerdere nieuwe collega’s gezocht om het team te versterken. Om een idee te krijgen hoe het is om te werken bij het bakkersbedrijf vertelt Kimberley de Graaf over haar werkervaring. Ze is leidinggevende bij het filiaal van Bakker Timmer in De Cocksdorp. “Ik vind het leuk dat je ’s ochtends al het gebak en het brood in de winkel hebt liggen en je voornamelijk met de klanten in de winkel bezig bent. Terwijl je je ’s middags meer met de koffieklanten bezig kunt houden. Het werk hier is erg afwisselend en het team is heel leuk.”

Kimberley komt uit Groningen en woont zeven jaar op Texel. “Ik heb daar in de supermarkt gewerkt, op de broodafdeling. Dat vond ik heel erg leuk. Toen ik hier kwam heb ik eerst nog in de horeca gewerkt. Maar de tijden bij de bakkerij bevallen mij beter en het werk bevalt me goed.” Niels Kossen, die samen met zijn nicht Bea Timmer het bedrijf runt, vult aan: “Er zijn best veel mensen die bij ons komen werken, die vanuit de horeca komen. Het leuke aan het werk hier is, dat het niet alleen maar gericht is op horeca en niet alleen winkel, maar echt een combinatie. Dat is heel anders dan het werken in een traditionele bakkerij.”

Hecht team

Kimberley: “We zijn echt een team en werken veel samen. We hebben een klein team, maar toch sta je iedere keer wel weer met andere collega’s, met wie je altijd een praatje kunt maken. En omdat ik leidinggevende ben, komen ze bij mij als er iets is. Er is in de zomer natuurlijk meer werk, dus werk ik dan 36 uur, terwijl ik in de winter 28 uur in de winkel sta. Ik heb eerst anderhalf jaar in De Koog gewerkt en sinds de winkel in De Cocksdorp er is, werk ik daar. Dat zou eigenlijk tijdelijk zijn, ik zou daar alleen helpen bij het opstarten van de winkel, maar het beviel me er goed en ik ben gebleven.”

Vaste klanten en toeristen

“De variatie binnen het klantenbestand is leuk. Als je hier staat, ben je het gezicht van de winkel, en daardoor leer je vaste klanten kennen.” Niels vult aan: “Toen de winkel in De Cocksdorp kwam, waren de mensen op het dorp heel blij dat er weer een bakker was. De dorpelingen kwamen dan ook al snel voor een praatje en blijven nog steeds komen, soms wel een paar keer in de week. En ’s zomers zijn er heel veel passanten die iets komen halen.”

Op zoek naar een gastvrouw/heer

Niels: “We zijn opzoek naar mensen die het leuk vinden met mensen om te gaan en zin hebben om de rol van gastheer of -vrouw in te nemen. Iemand die het leuk vindt om klantgericht te werk te gaan en ziet wat er voor werk ligt. Als je dát leuk vindt, dan komt de rest vanzelf. Voor momenten wanneer het rustig is in de winkel, en er wat minder mensen tegelijk werken, is het handig dat iemand alle takken van sport leert kennen. Het is dus een afwisselende baan, waar je niet alleen achter de kassa, de broodjes of de koffiemachine staat. Het streven is dan ook, dat iemand zo snel mogelijk alles leert te beheersen, en dat leuk vindt.”

Heb je na het lezen interesse gekregen in werken bij Bakker Timmer. Kijk dan voor meer informatie op onze website: bakkertimmer.nl/vacatures


Tekst en foto: Elisabeth Waverijn