Henk,

Eén van mijn goede voornemens voor dit jaar is me weer bezig te gaan houden met sporten. Nu is het opvoeden van een peuter al aardige sport, maar daarnaast lijkt het me ook wel fijn om mijn eigen energie op een andere manier kwijt te kunnen. Op de middelbare school was ik nooit zo goed in gym. Ik heb nog trauma’s overhouden aan het feit dat ik altijd als laatste werd gekozen bij slagbal en andere teamsporten. Ik heb wel dertien jaar op turnen gezeten, maar daar was ik na zoveel jaar nog steeds een van de slechtsten van de groep. Niet dat ik dat erg vond, maar dat zeg wel wat over mijn sporttalent.

Over sport gesproken, afgelopen weekend was ik met Lucas voor het eerst gaan bowlen. Het is dan misschien geen hardlopen, maar ook daarbij kun je best wel zweten. Misschien ook omdat ik ondertussen nog achter mijn kind moet aanhollen. Ik had eigenlijk verwacht dat Lucas er nog wat te klein voor is, maar hij vond het hartstikke leuk. We waren samen met een vriendin van mij en haar zoontje, een vriendje van Lucas. Het was een enthousiast team en mijn vriendin werd door de jongens ingemaakt! Met van die hekjes waardoor de ballen niet in de goot kwamen, hadden ze ook wel een voordeel op ons.

Als ik ga bowlen, gooi ik de bal best wel recht en langzaam, waardoor ik meestal wel wat raak. Dat kan ik dan weer wel. Het is ook wel bevredigender dan wanneer ik ga hardlopen en na drie minuten buiten adem ben. Alhoewel mijn vriendin wel zei dat de baan een afwijking had naar links. Dus het kan zijn dat ik net scheef genoeg gooide om raak te gooien. Maar misschien zei ze dat alleen maar omdat haar ballen wel heel vaak in de goot belandden.

Ik hoop dat Lucas later wel wat sportiever wordt dan ik vroeger was en nog steeds ben, eigenlijk. Actief sporten doe ik niet. Nou ben ik dus van plan om daar iets aan te gaan doen, maar ik weet van mezelf dat ik me snel ga vervelen als ik een sport niet echt leuk vind. Of dat het me zo veel moeite kost, dat ik er geen zin meer in heb. Ik ga sowieso binnenkort met onze collega Michelle naar de sportschool, om te kijken of ik het dit keer beter ga volhouden dan in het verleden. Dat zet ik ook maar in de krant, zodat ik me er wel aan moet gaan houden. Weet jij nog activiteiten waarbij je niet doorhebt dat je aan het sporten bent, maar wel wat aan je conditie doet?

Groeten, Elisabeth