Henk,

Het is niet niks, zo’n verhuizing. Maar qua locatie en collega’s hebben we denk ik weinig te klagen. Ook ik geniet erg van mijn nieuwe uitzicht. Ik heb ineens iemand tegenover me zitten, dus dat is wel gezellig. Naast mij is een raam, waardoor ik prachtig uitzicht heb op de kerk. Daar werd ik van de week af en toe afgeleid door een kat, die achter allerlei vogeltjes aanzit. Dezelfde kat kwam steeds weer onder dezelfde heg zitten om te kijken wat daar nu weer gebeurde. En ik keek dan steeds weer naar die kat. Je kunt er vast allerlei diepzinnige filosofische uitspraken over doen. Maar daar ben ik te moe voor, na een week werken met ons nieuwe systeem.

Als je last hebt van glurende achterburen, kun je misschien voorstellen om een gordijntje voor het raam te hangen. Of je kunt natuurlijk gewoon werken, in plaats van schaatsen te kijken onder werktijd. Maar ik snap ook dat daar allerlei belangrijks gebeurt, wat je in de gaten moet houden. En als onze computer geen verbinding kan maken met het kantoor aan de overkant, kun je maar beter schaatsten kijken. 

Wanneer we problemen hebben om onze schijven te bereiken zit ik een half uur doelloos naar mijn cactus te kijken. Of kijk ik buiten naar de begraafplaats en overdenk de zin van het leven. Ik ben er nog niet over uit wat dat is, maar als we nog een paar weken met storing zitten, heb ik misschien lang genoeg om erover na te denken. Maar zonder gekheid, het valt allemaal wel mee. Storingen worden meestal gelukkig snel verholpen, en over een paar weken worden we herenigd met onze schijven, o nee, collega’s bedoel ik natuurlijk.

Aan de woningnood op Texel heb ik volgens mij al genoeg columns besteed. Je kunt er een boel over zeggen. Voordat je als jong gezin een geschikte woning hebt gevonden, kun je ongeveer net zo goed zelf een huis bouwen. Of misschien heb ik niet genoeg gezeurd, dat zou kunnen. Ik heb er volgens mij wel genoeg over gezeurd in de krant, dat is tenminste iets. En ondertussen kan ik over mijn eigen huis weinig meer klagen. We werden nog wel bijna weggeblazen vorige week. Maar het staat er allemaal nog, en daar moeten we geloof ik erg blij mee zijn, als ziet wat er in de rest van het land is omgewaaid.

Groeten, Elisabeth