Coronavaccin is er nu ook voor kinderen 5-11 jaar

GGD Hollands Noorden is begonnen met coronavaccinaties bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Het gaat om kinderen zonder verhoogd risico; voor degenen met verhoogd risico was het al langer mogelijk een afspraak te maken. De dichtstbijzijnde prikplek van de GGD is in Den Helder. Samen met de gemeente wordt onderzocht of Texelse kinderen op het eiland kunnen worden gevaccineerd.

De kinderen krijgen twee prikken met een kinderdosis van het vaccin van BioNTech/Pfizer. Dit is een mRNA-vaccin dat speciaal voor kinderen is gemaakt. Het is goedgekeurd door het Europees geneesmiddelenagentschap EMA. Tussen de eerste en de tweede prik moet een periode van minstens acht weken zitten. Als het kind ook nog andere vaccinaties krijgt, moet dat twee weken voor of na de coronavaccinatie gebeuren.

De eerste uitnodigingsbrieven van het RIVM zijn dinsdag de deur uitgegaan. Het inplannen van de afspraak is alleen mogelijk door te bellen. Het telefoonnummer staat in de brief. Kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn minderjarig. Daarom is het nodig dat er één ouder/verzorger meekomt naar de priklocatie. Als op de GGD-locatie blijkt dat één van de ouders niet wil dat het kind gevaccineerd wordt, doet GGD dit niet.