Om meerdere redenen zijn de duinen belangrijk voor Texel
Om meerdere redenen zijn de duinen belangrijk voor Texel Foto: aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Kinderlezing in bieb over de duinen

Natuur

In de openbare bibliotheek aan de Drijverstraat wordt dinsdagochtend een interactieve lezing gegeven voor kinderen van acht jaar en ouder. Carlijn Lammers, onderzoeker in opleiding bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) vertelt daarin over de duinen.

Bij het NIOZ wordt onderzoek gedaan naar de Waddenzee. Carlijn vertelt hoe de duinen zijn ontstaan, waarom ze belangrijk zijn, welke planten er groeien en hoe het komt dat die alleen daar voorkomen. Ze laat zien dat duinen heel bijzonder zijn en dat er veel over te vertellen is.

Zandbak in de bibliotheek

Carlijn komt dit allemaal uitleggen met een heuse zandbank in de bibliotheek. Deze lezing wordt georganiseerd door Natuurvereniging IVN Texel, in samenwerking met de bibliotheek en het NIOZ en is bedoeld voor nieuwsgierige kinderen tussen 8 en 12 jaar. De lezing begint om 10.00 uur en duurt ongeveer tot 11.30 uur. Deelname is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelding wel noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich opgeven per E: texelsenatuurstruners@gmail.com.