Foto's: Marijke Huijsman
Foto's: Marijke Huijsman

Hoge opkomst voor Texelse editie Rabo Top

Laatste sportnieuws
“Het ging vlekkeloos. Er deden 164 mountainbikers mee. Dat aantal ligt heel goed in lijn met de andere competitiewedstrijden in de Kop van Noord-Holland. De boot vormde dus geen belemmering,” zegt Casper de Graaf van Wielersportvereniging Texel over de Rabo Top. De regionale mountainbikecompetitie keerde na vijf jaar afwezigheid terug naar Texel.

“De deelnemers waren tevreden over het parcours. In Hoorn en Heerhugowaard wordt door een soort stadspark gefietst, de bossen en het strand werden erg gewaardeerd. Het is mooi dat een partij als Staatsbosbeheer daaraan meewerkt,” zegt De Graaf.

Door gericht uit te nodigen lukte het om jonge Texelse mountainbikers mee te laten doen aan de competitiewedstrijd. “Ze doen meestal niet mee aan wedstrijden in de regio, omdat het intensief is om steeds naar een andere plek te moeten. Deze wedstrijd gaf ze de kans om te ruiken aan het wedstrijdfietsen.”

Nu is gebleken dat het aantal deelnemers even hoog is als bij andere wedstrijden en het enthousiasme over het parcours hoog, keert de wedstrijd volgend jaar terug naar het eiland. “We gaan op deze voet door. We hopen dat het succes doorwerkt in alle wedstrijden van de Rabo Top,” zegt De Graaf.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding