Marjet van der Vis
Marjet van der Vis Foto: Elisabeth Waverijn

Dit artikel is geschreven door
Elisabeth Waverijn

Elisabeth Waverijn is redacteur bij Texelse Media

De Wereld van de Ondernemer: Keukencentrum Texel

Laatste ondernemersberichten De Wereld van de Ondernemer

Met het mooie weer op komst, is het de hoogste tijd voor outdoor-cooking. Iedereen kijkt er naar uit om weer gezellig samen te genieten van lekker eten. Bij Keukencentrum Texel ben je op de juiste plek voor alles wat daar mee te maken heeft. Van Big Green Egg tot pizzaoven en van luxe delicatessen tot unieke messen, je vindt het allemaal in de winkel van Marjet van der Vis. Keukencentrum Texel heeft natuurlijk ook een grote keukenshowroom, waar je complete keukens kunt laten samenstellen afgestemd op je eigen wensen. 

De Ooni pizzaoven is een nieuwe aanwinst in de winkel van Marjet. “Wij hebben de pizzaoven met het team uitgebreid getest en samen gesmuld van de verrukkelijke pizza’s. Het belangrijkste is dat je 20 tot 30 minuten de tijd neemt om de pizzaoven goed te verwarmen zodat de steenbodem een temperatuur bereikt van 400 graden. Daarna gaat het allemaal heel snel, omdat de steenbodem gloeiend heet is kun je pizza’s bakken met een mooi krokante bodem. Je tempert dan de temperatuur met de klep in de schoorsteen, anders gaat het te hard. De pizza plaats je met een speciale pizzaschep ongeveer 1 tot 2 minuten in de oven, tussendoor een paar keer draaien zodat hij mooi gelijkmatig bruin wordt. Het gaat bijzonder snel dus je kunt in korte tijd voor veel mensen pizza’s bakken. Leuk voor een gezellige pizzaparty! Het is leuk om dit zelf uit te proberen, dan merk je snel genoeg wat voor jou de perfecte instelling is.”

Pizzaovens

“We hebben verschillende soorten Ooni pizzaovens die branden op gas, pellets en op hout en/of houtskool. Ze zijn momenteel ook allemaal uit voorraad leverbaar. Het is goed om na te denken over de verschillende modellen en welk model er het beste bij jou past voordat je er een aanschaft. De pizzaoven gestookt op gas is makkelijk in te stellen en te regelen qua temperatuur. Dus als je van makkelijk houdt, is dat een goede optie. Ook koelt deze oven sneller af en leent dit type zich daardoor uitstekend om mee te nemen naar feestjes en op vakantie. De pizzaoven gestookt op pellets kun je makkelijker doseren dan de houtgestookte, maar de pizzaoven op hout en/of houtskool geeft natuurlijk dan wel weer die mooie speciale rooksmaak aan de pizza’s. Tevens zijn er diverse accessoires verkrijgbaar voor de pizzaoven zoals verschillende pizzascheppen, onder andere een schep met ribbels waardoor de pizza er niet aan vastplakt maar ook diverse maten. Ook kun je bij ons terecht voor pizzabloem, kruiden en zelfs tomatensaus. Eigenlijk kun je hier alles krijgen om je pizza te maken behalve het beleg”, lacht Marjet. “Zelf ben ik erg fan van de pesto dipper, die kun je over je pizza of pasta strooien en maakt deze heerlijk pittig op smaak door het mengsel van Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en peper en zout.”

Cobb barbecue

De Cobb is een kleine dubbelwandige barbecue, gestookt met een cobblestone. Een cobblestone bestaat uit geperst houtskool, voorzien van luchtkamers, waar aanmaakvloeistof al in is verwerkt. Deze steek je aan en zodra de vlam is gedoofd kun je de Cobb al in gebruik nemen. Marjet vertelt: “De Cobb heeft een dubbele wand, waardoor de buitenkant helemaal koud blijft. Je kunt de barbecue dus gewoon op tafel zetten, ook met kinderen erbij. Deze BBQ is één van de weinige die op de meeste campings gebruikt mag worden. Hij is licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld een feestje, naar het strand en op vakantie. Er zijn heel veel accessoires verkrijgbaar voor de Cobb, zoals tassen in verschillende designs, een grillplaat, een wokpan en zelfs een fluitketel. Al deze accessoires zijn momenteel uit voorraad leverbaar.”

Big Green Egg

De Big Green Egg, is dé multifunctionele keramische barbecue voor liefhebbers van outdoor-cooking. Je kunt er namelijk mee grillen, bakken, roken, braden en (slow)koken. Door het sterke keramische materiaal wordt de warmte goed vastgehouden, waardoor je maar weinig houtskool verbruikt. Met de convEGGtor keramische tussenplaat kun je de directe warmte ombuigen en indirect maken en maak je er in een handomdraai een heteluchtoven van. Door de luchtstroom aan te passen met de luchtschuif en rEGGulator regel je gemakkelijk de temperatuur. Bij het Keukencentrum zijn er vier verschillende modellen en talloze accessoires beschikbaar. “De kleinste Big Green Egg die wij verkopen is de Mini-Max, die kun je met twee personen optillen en mee op vakantie nemen. De andere modellen, small, medium en large kunnen gecombineerd worden met een onderstel op wielen of ingebouwd worden in een tafel of meubel. De Large is het best verkochte model en hiervoor zijn ook de meeste accessoires beschikbaar. De BGE is naast een BBQ ook een multifunctionele alleskunner zodoende kun je er het hele jaar rond mee kokkerellen.

Nieuwe Forged accessoires

In de kookwinkel zijn allerlei luxe keuken accessoires verkrijgbaar. Forged is een bijzonder merk waar Marjet fan van is. Ze leveren unieke hand gesmede messen die een stoer uiterlijk hebben. Het lemmet is niet volledig gepolijst waardoor het smeedwerk zichtbaar blijft. Van hetzelfde merk is ook nu de Flambadou verkrijgbaar bij het keukencentrum. Dat is een gietijzeren trechter aan een lange steel die je eerst in open vuur verwarmt en daarna vult met een stukje vet wat door de hitte vloeibaar wordt. Het vet vat vlam en kun je vervolgens over plakjes rauw vlees of vis heen sprenkelen. “Probeer dit maar eens bij oesters! Het is spectaculair en voegt een extra dimensie en beleving toe aan je gerecht. Ook nieuw in het assortiment is een riante vork en een spies in een V-vorm, waardoor het vlees niet gaat schuiven of draaien, deze kun je op je Big Green Egg of een andere barbecue met open vuur plaatsen.”

Bijzondere delicatessen 

“Ook op gebied van zoete lekkernijen hebben we nieuwe chocoladetruffels met drie verschillende vullingen: pure chocolade met vijftien jaar oude balsamicoazijn, praliné van gebrande amandel en fleur de sel met karamel. Ook hebben we drie soorten fudge: chocolate brownie, seasalt-caramel en clotted cream. Ook leuk om cadeau te geven in een pakketje samen met heerlijke thee uit ons grote assortiment. Ook nieuw zijn de blikjes gevulde olijven, in de smaken ansjovis, citroen en sinaasappel. Een frisse bite voor bij je tapas, lekker om je zomerse tafel compleet te maken. Verder hebben we een paar nieuwe soorten azijn aan ons assortiment toegevoegd, een heerlijk zomerse sinaasappelazijn en 3 soorten ciderazijn: een neutrale, een met gember, kurkuma en zwarte peper en een met matcha thee en citroen. Het is mooie en smaakvolle aanvulling op ons al uitgebreide delicatessen assortiment. Kom een kijkje nemen en laat je verrassen, wij adviseren je graag.”

Keukencentrum/Kookwinkel Texel

Bernhardlaan 186, Den Burg

T: 0222 312447

E: info@keukencentrumtexel.nl

I: www.keukencentrumtexel.nl

Tekst: Elisabeth Waverijn