Martine van Hintum begeleidt Storm Witte in de Baby Spa
Martine van Hintum begeleidt Storm Witte in de Baby Spa Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

De Wereld van de Ondernemer: Beauty Outline

Laatste ondernemersberichten De Wereld van de Ondernemer

Vijf jaar geleden verhuisde Martine van Hintum met haar schoonheidssalon naar de Nikadel en de winterperiode werd benut voor een aanpassing van het interieur. Daarin is ruimte gemaakt voor een nieuwe voorziening: de Baby Spa. Een primeur voor Texel. Een bubbelbad vol water op lichaamstemperatuur en met rustgevende lichtjes van verschillende kanten.

“Ik volg alle trends op het gebied van beauty en wellness en ga dan altijd na of iets nieuws iets kan zijn voor de Texelaar of de toerist”, vertelt Martine. In stedelijke gebieden maken al vrij veel mensen gebruik van dit nieuwe item.

Jacuzzi voor baby’s

De Baby Spa laat zich het beste omschrijven als een jacuzzi voor baby’s. De baby krijgt een drijfring om de hals en kan daardoor rechtop in het water hangen. “Je kunt het één keer doen, maar ook vaker. Het werkt goed, onder andere bij baby’s die slecht slapen; ze worden er rustig van. Het is ook een leuke beleving als je hier op vakantie bent. Ook voor de meekomende ouder is het een speciale ervaring. Je kunt er lekker bij ontspannen met een kopje koffie of thee”, vertelt Martine. Voor een demonstratie wil Storm Witte deze behandeling wel ondergaan. Voor de goede orde: Storm is drie maanden oud en goedgehumeurd, dus laat hij zich gemakkelijk door Martine in het water zetten (zie foto). In het begin trappelt hij nog wat, terwijl hij nieuwsgierig rondkijkt. Gaandeweg worden zijn bewegingen rustiger, dan treedt de vermoeidheid al wat binnen. Na de behandeling ligt hij rozig in de kinderwagen. “De Baby Spa is nu nog alleen in gebruik voor kinderen tot één jaar, maar we hebben al een ring besteld voor nog iets grotere baby’s. Het kan al wel met twee tegelijk, dus met een vriendje of vriendinnetje erbij. Ook doen we hier aan shantalamassage, een speciale behandeling voor baby’s. We doen de techniek aan de ouders voor op een pop, waarna ze het na mogen doen en dan thuis kunnen toepassen.”

Veelzijdig

Martine zit zelf al sinds 2008 in de beauty en wellness. Haar eerste lustrum aan de Nikadel viert ze met speciale aanbiedingen. “Eigenlijk heb ik hier twee bedrijven. In de winkel verkopen we exclusieve parfums, cosmetica, modeaccessoires, sieraden en horloges.” In meerdere opzichten is het een veelzijdig bedrijf geworden. Martines medewerkers hebben elk hun specialiteit. “In de basis kunnen we allemaal alles”, vertelt ze, “maar daarnaast hebben we in verschillende onderdelen van het vak doorgeleerd om beter te worden. Zo zijn Esmee Poth en Anastasia Medema gespecialiseerd in nagels en in huidverbetering. Mijn broer Erwin Ruumpol en Chanique Guldemond doen de marketing en communicatie. Zij onderhouden de automatisering en de klantcontacten. We verzorgen ook marketing en websites voor andere bedrijven. Daar komt nog bij dat Chanique een massageopleiding heeft gedaan en zij kan ons op dat gebied de nodige ondersteuning geven. Als we bezig zijn kunnen Erwin en Chanique ook helpen in de winkel. Zo heeft iedereen zich hier op meerdere vlakken ontwikkeld en dat houdt het ook leuk.”

Vet bevriezen

Martine is zelf gespecialiseerd in, onder andere, het bevriezen van vet en ‘transformational cupping’, een vorm van bindweefselmassage, waarmee blokkades worden losgemaakt. Het zijn methodes voor wie gewicht wil verliezen. “Hiermee bevorder je de afvoer van afvalstoffen en werk je vetweefsel weg. Maar daarbij is wel de juiste motivatie nodig. Het is echt alleen voor mensen die hun best doen om af te vallen en heel bewust eten en bewegen, maar net dat laatste randje buikvet, ‘kipfilet’ of love handles niet wegkrijgen. Maar wat vooropstaat is, dat je je levensstijl aanpast. Als je gewoon door wilt blijven eten en drinken, kan ik je er niet mee helpen”, zegt Martine beslist.

Anti-aging

Voor ‘anti-aging’, het behoud van een jeugdig uiterlijk, is Beauty Outline ook het juiste adres. “Ik werk al sinds 2009 samen met dr. Edwin Molenaar, een cosmetisch arts uit Bergen. Hij komt hier één keer in de zes weken spreekuur houden. Botox en fillers brengt hij hier bij ons aan, als het meer moet zijn kun je bij hem in de kliniek worden behandeld. Denk maar aan ooglidcorrecties, bijvoorbeeld.”

Permanente make-up

“Een van mijn eigen specialiteiten is het aanbrengen van permanente make-up, voor elk huidtype. We maken dan altijd eerst een voortekening, zodat je kunt zien hoe het kan worden. Daarmee maken we gebruik van een schaduwtechniek. Een powdertechniek voor wenkbrauwen en softshade voor de suggestie van eyeliner of vollere lippen. We maken ook gebruik van een semipermanente techniek, met een machinale nanonaald. Die geeft een zacht en natuurlijk poedereffect, wat je in de ochtend veel tijd kan besparen. Van permanente make-up wordt ook veel gebruik gemaakt door mensen die een chemotraject in moeten en hun haar dreigen te verliezen. Dan is het fijn dat je nog je gelaatsuitdrukking kunt behouden.”

Stagiaires

Beauty Outline leidt ook stagiaires op. “We zijn leerbedrijf op het hoogste niveau, mbo-4 en nog hoger als het om specialisatie gaat”, legt Martine uit. “Wij bieden graag stageplekken aan. Ik beschouw dat als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Je hoort overal dat er een tekort aan vakmensen is. Als je dat vindt als ondernemer, moet je er ook wat aan doen. Vaak lopen ze hier voor de volle periode van twee jaar stage, omdat je hier zo veel kanten van het vak kunt leren. Al onze schoonheidsspecialistes zijn hier ook als stagiair begonnen.”

Beauty Outline
Nikadel 30, De Koog
T: 06-82380269
E: info@beautyoutline.nl
I: www.beautyoutline.nl

Tekst: Henk Cornelissen