Foto: Eva Groot
Foto: Eva Groot

Car Care Texel geeft de auto een schoonheidsbehandeling

Laatste ondernemersberichten
Doffe lak, vergeelde koplampen, vieze velgen of een vlek in de bekleding? Car Care Texel weet er wel raad mee! Personenauto’s, motoren, trucks, campers, busjes en caravans: alles met wielen is welkom in de werkplaats van Ben Boersen aan de Nollekoog. Voertuigen die in optisch slechte staat binnenkomen – van buiten én van binnen – gaan als nieuw weer de deur uit. “Het is eigenlijk een soort beautysalon, maar dan voor voertuigen”, aldus de ondernemer.

Voordat Ben zijn eigen bedrijf begon, werkte hij elf jaar lang bij het Korps Mariniers. Hij werd in 2016 echter ziek en er kwam noodgedwongen een einde aan zijn werkzaamheden bij Defensie: “Na de operatie die ik moest ondergaan, kwam ik niet meer door de strenge keuring voor het korps”, vertelt Ben. “Dat was jammer, ik heb daar een mooie tijd gehad, maar het bood ook perspectief om iets voor mezelf te gaan doen, met het oog op een stabiele toekomst.”

Stofvrij
Auto’s waren altijd al een hobby van Ben en professionele ervaring had hij als tiener in de zomers en weekenden opgedaan bij Graaf Spuiterij. De ondernemer kocht de benodigde apparatuur en begon met het ‘optisch netjes maken’ van auto’s van vrienden en familie, in een opslagruimte voor stockcars in Oudeschild. “Voor de nieuwste technieken volgde ik cursussen en workshops. Ik had lol in het werk en de reacties waren positief. Mijn vriendin zei: ‘Daar moet je wat mee doen’, en zodoende werd Car Care Texel geboren.” Gestaag groeiden de bekendheid en klantenkring van Ben, waardoor hij op zoek moest naar een eigen werkplek: de ruimte in Oudeschild was te stoffig om schoonmaakwerkzaamheden in uit te voeren. Omdat hij medehuurder Rob Vriezema kende vanuit de crosswereld, kwam de werkplaats aan de Nollekoog op zijn pad.

Als nieuw
Ben friste de ruimte op en betrok het pand in november 2017. Sindsdien kunnen klanten bij hem terecht voor onderhoud aan het in- en exterieur. “In de auto kun je denken aan bijvoorbeeld het schoonmaken van de bekleding, een behandeling van het leer en de kunststof en het reinigen van de ramen. Onder onderhoud aan de buitenkant van de auto vallen onder meer handmatig reinigen, het reinigen van de velgen en de lak kleinen (diep reinigen), polijsten en waxen.” Er zijn pakketten, maar losse klusjes verricht Ben ook. Ramen kunnen naar wens worden geblindeerd, met een lichtdoorlatendheid van 5 tot 35 procent. Wie na de APK bij de garage te horen krijgt dat de lichten niet fel genoeg meer schijnen, kan bij Car Care Texel een behandeling voor doffe koplampen afnemen, waarbij deze worden gepolijst en voorzien van een werende coating. Wie vaak door de wasstraat is gereden en een doffe gloed over de auto ziet, kan deze laten polijsten en waxen. Ben levert overigens ook velgen en banden.

Verkooptruc
Wie zijn voertuig wil verkopen, maar er niet vanaf komt, doet er wellicht goed aan eens aan te kloppen bij Ben. “Wie een huis te koop heeft staan, zorgt ook dat het strak in de verf staat en het er verder netjes uitziet. Door de auto een opfrisbeurt te geven, ziet deze er een stuk aantrekkelijker uit en wordt hij sneller en voor een hoger bedrag verkocht.” Desgewenst maakt Ben ook foto’s van de auto om op een verkoopsite te plaatsen.

Alles met wielen
Behalve auto’s worden er ook geregeld caravans of campers de werkplaats van Car Care Texel ingereden. “Klanten willen graag dat hun camper of caravan netjes de opslag ingaat of juist fris is voor het nieuwe seizoen. Doordat kampeervoertuigen voor langere tijd buiten staan, vormt zich snel groene aanslag. Die haal ik weg en na een waxbeurt is de camper of caravan weer als nieuw.” Ook met motoren, tractoren en andere voertuigen met wielen kan men bij Car Care Texel binnenrijden.

Dankbaar
Ben doet dit werk nog niet zo lang, maar toch heeft hij al een aantal interessante opdrachten uitgevoerd. “Bijzonder was de opdracht waarbij ik een vrachtauto van een aan kanker overleden jongen klaar mocht maken voor zijn begrafenis. De truck was zijn alles en diende als rouwwagen en moest er op korte termijn spik en span uitzien. Dat vond ik erg bijzonder om te doen.” Ook de shovel die nauwelijks in de werkplaats paste en een aantal exclusieve, oude auto’s – waar Ben een passie voor heeft – staan hem bij. “Het mooiste is wanneer een auto in optisch slechte staat de werkplaats binnenkomt en als nieuw weer de deur uitgaat: ‘Je had ‘m niet hoeven overspuiten’, is het grootste compliment dat ik kan krijgen.”

Op het moment combineert Ben de werkzaamheden voor Car Care Texel nog met zijn werk op de vrachtwagen. “Ik hoop natuurlijk dat ik kan groeien en straks met dit werk mijn boterham kan verdienen”, vertelt Ben. “Het geeft voldoening om mensen hier blij te kunnen maken.”

Car Care Texel | Nollekoog 6D, De Koog | T: 06-22513908 | E: carcaretexel@hotmail.com | FB: /carcaretexel

Facebookpagina Car Care Texel: https://www.facebook.com/carcaretexel/