Foto's: Henk Slikker
Foto's: Henk Slikker

Taste of Asia: de smaken van Azië op Texel

Laatste ondernemersberichten
Al meer dan een jaar kan je in Den Burg weer terecht voor vers bereide Aziatische gerechten. Sinds mei 2018 brengen de zussen Yoke en Ling en hun vriendin Lin de Aziatische keuken naar Texel. In hun restaurant Taste of Asia, dat zich op de Groeneplaats bevindt, zijn niet alleen de traditionele Chinees-Indische gerechten verkrijgbaar, maar ook veel favorieten uit andere Aziatische landen die zeker de moeite waard zijn. Taste of Asia betekent ‘de smaak van Azië’ en die willen de drie dames ook brengen.

“Met veel passie”, laat Lin weten. “Natuurlijk moeten we ook geld verdienen, maar we hebben dit restaurant omdat we het leuk vinden om de Texelaars en de bezoekers van het eiland te laten genieten van de traditionele Aziatische gerechten. En alles is bereid met verse ingrediënten. Ons doel is om onze gasten blij te maken”, laten de dames enthousiast weten. “Daarom staan we ook open voor tips van onze gasten. Wat kunnen we verbeteren en wat mist er nog in ons restaurant? Dankzij tips van onze gasten hebben we bijvoorbeeld de loempia op de menukaart gezet, een grote met alleen verse ingrediënten. Deze is erg populair.”

Ruim 30 jaar ervaring
Yoke heeft 30 jaar lang een Chinees-Indisch restaurant in Hillegom gehad. Maar nadat het pand was verkocht, sloeg de verveling al snel toe. “Op dat moment kregen we te horen dat er in Den Burg een pand leegstond, waarin jarenlang een Chinees-Indisch restaurant had gezeten. Texel is ideaal voor ons, omdat het ’s zomers druk is en ’s winters een stuk rustiger. We zijn inmiddels iets ouder en vinden het ook fijn om af en toe onze rust te pakken, door bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden op vakantie te gaan”, laat Lin weten.

Specialiteit: sushi
“Sushi is onze specialiteit en wordt erg gewaardeerd door onze gasten. Taste of Asia is het enige restaurant waar je zelfgemaakte sushi kunt bestellen. Op de kaart staan diverse soorten, maar op aanvraag kunnen we ook andere sushi maken. Voor thuis hebben wij verschillende sushimenu’s, waaronder een grote box met 56 stuks sushi (zie foto): een gegarandeerd succes als je eens iets anders wil serveren.”

Hele avond genieten
Populair in het restaurant is het All you can eat-concept. Voor slechts €28,50 kun je genieten van veel verrassende Aziatische voor-, hoofd- en nagerechten en zolang als je wilt, dus zonder tijdslimiet. Kinderen van 4 tot 11 jaar betalen €14,- en kinderen tot 3 jaar eten gratis mee. Op de All you can eat-menukaart staan heerlijke Aziatische soepen, voorgerechten, salades en vlees-en visgerechten, maar ook lekkere broodjes, tofu-gerechten, en sushi nigiri en maki. En ook de kleintjes worden niet vergeten, want er staan ook versgebakken patat, frikandellen en kipnuggets op de kaart.

Indische rijsttafel
Bij Taste of Asia is het daarnaast ook mogelijk om à la carte te dineren. Populair is bijvoorbeeld de Indische rijsttafel, bestaande uit maar liefst dertien verschillende gerechten. Voor vegetariërs staat er naast foe yong hai en tjap tjoy ook Indonesische gado gado en tofu met champignons en groenten op de menukaart. Het restaurant biedt ruimte aan maar liefst 160 gasten: grote groepen zijn op reservering dus ook van harte welkom.

Afhaalservice
Natuurlijk is het ook mogelijk - zoals gebruikelijk bij een Aziatisch restaurant - om thuis te genieten van alle gerechten. Je kunt hiervoor langskomen, maar ook telefonisch bestellen. Populair bij de ‘afhalers’ is het maandmenu, dat enkele maanden geleden geïntroduceerd is. Taste of Asia beschikt overigens niet over een bezorgdienst, maar voor groepen is eventuele bezorging wel bespreekbaar. Kom gerust eens langs bij het restaurant en vraag naar de mogelijkheden!

Lovende recensies
Wat ook niet onvermeld mag blijven, is de gastvrije Aziatische sfeer in het restaurant. De recensies via Google zijn dan ook louter positief: “Wat hebben wij heerlijk gegeten! We kozen voor het ‘all you can eat’-concept en zijn verrast door de vele verschillende gerechtjes uit allerlei landen die allemaal even fantastisch op smaak waren. De bediening was heel vriendelijk en trots op hun restaurant. Een aanrader!” en “Heerlijk! Mooie porties en vriendelijk personeel. Voor de zesde keer hier gegeten met tien man en echt alles was goed”.

Taste of Asia is zeven dagen per week open van 12.00 tot 22.00 uur. Je kunt er ook genieten van Aziatische lunchgerechten en het restaurant is ideaal om met grote groepen te eten.

Taste of Asia
Groeneplaats 12, Den Burg
T: (0222) 365308
Facebook: Asian restaurant Taste of Asia
Afbeelding
Afbeelding