Gedeputeerde Elisabeth Post. (Foto: Provincie Noord-Holland)
Gedeputeerde Elisabeth Post. (Foto: Provincie Noord-Holland)

“Geen gesprekken over OV-chipkaart”

Laatste nieuwsberichten
Volgens gedeputeerde Elisabeth Post zijn er geen gesprekken gaande tussen de provincie en het ministerie van Infrastructuur en Milieu over het niet kunnen gebruiken van de OV-chipkaart in de Texelhopper.

Dat liet de VVD-politica maandag weten tijdens een vergadering van de Provinciale Statencommissie Mobiliteit en Wonen na vragen van de SP. Naar aanleiding van de uitzending van het tv-programma Kassa meldde staatssecretaris Wilma Mansveld begin november dat ze er niet enthousiast over was dat tijdens de proef de OV-chipkaart niet geldig zou zijn. Ze gaf aan dat het ministerie hierover in gesprek zou gaan met de provincie.

“Ik weet uit betrouwbare bron dat deze gesprekken nog steeds aan de gang zijn”, meldt SP-Statenlid Marnix Bruggeman. “Maar tot mijn grote verbazing zei gedeputeerde Post dat zij niets afwist van gesprekken tussen het ministerie en de provincie. Wel bleef ze volhouden dat volgens haar de provincie er over gaat. Er was één of ander contract waar dat in zou hebben gestaan. Weinig touw aan vast te knopen dus. Verder zei ze dat de SP het maar aan het ministerie moet vragen. Dat hadden we al gedaan. Wij wachten de berichten van het ministerie nu maar af.”

Voorafgaand aan de vergadering kregen de commissieleden een presentatie over de Texelhopper te zien. Tijdens de vergadering sprak Tsipora Pereira van Behoud de Bus in. Ze uitte, net als een jaar geleden in dezelfde zaal, nogmaals haar ongenoegen over de opzet van en de gang van zaken rond de Texelhopper.

Ministerie en provincie steggelen over OV-chipkaart: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/055160/