De recreanten op volle snelheid door de Weverstraat. (Foto: Frank Grootemaat)
De recreanten op volle snelheid door de Weverstraat. (Foto: Frank Grootemaat)

Wielerronde trekt veel publiek

Laatste nieuwsberichten
Zo’n 700 toeschouwers stonden zondagmiddag langs het parcours toen in het centrum van Den Burg de Ronde van Den Burg werd verreden.

Het enthousiasme langs de kant was groot en de initiatiefnemers kregen de complimenten voor de puike organisatie. Renners en publiek hadden bovendien geluk met het weer. Op een klein buitje tijdens de recreantenwedstrijd na, bleef het droog. Hoewel het parcours dus niet nat werd, waren er toch enkele valpartijen. Met name de haakse bocht van het Schilderend naar de Keesomlaan bleek lastig te nemen op volle snelheid.

De recreantenwedstrijd werd gewonnen door Ferry van der Vis. John Betsema finishte als tweede. Robbert Boersen werd derde. De wedstrijd bij de jeugd werd gewonnen door Marit Bakker. Wesley Huijsman kwam als tweede over de meet, Lola Bakker finishte als derde.

De wedstrijd in de open klasse leverde een bont deelnemersveld op. Huisvrouwen, een slager, een non, een piepjonge fietsfanaat, een Joop Zoetemelk look-a-like: er raasde van alles over het parcours. Een vertegenwoordiger van de Ezelvereniging won uiteindelijk de prijs voor het ‘schoonste geheel’.

De winnaars van de dikke-bandenrace waren Dennis Bakker (12 /13 jaar), Diederik Jimmink (10/11), Jesse Segers (8/9) en Fleur Oosterhof (6/7). Foto’s van de dikke banden-race staan bij het artikel ‘Ronde van Den Burg begonnen’.
Veel publiek langs het parcours. (Foto: Frank Grootemaat)
Het podium bij de recreanten: John Betsema (2), Ferry van der Vis (1) en Robbert Boersen (3). (Foto: Frank Grootemaat)
De kopgroep in de jeugdwedstrijd. (Foto: Frank Grootemaat)
De race in de open klasse. (Foto: Frank Grootemaat)
Deze ezel kreeg de meeste waardering van de jury. (Foto: Frank Grootemaat)