Speaker Piet Bolier in gesprek met winnaar Thijs Zuurbier. (Foto: Mikel Knippenberg)
Speaker Piet Bolier in gesprek met winnaar Thijs Zuurbier. (Foto: Mikel Knippenberg)

Zuurbier overall winnaar Rabo Dorpencompetitie

Laatste nieuwsberichten
“Het waren pittige omstandigheden hier in De Cocksdorp. Uiteindelijk bleven er maar vier renners over”, vertelt Thijs Zuurbier die de overallprijs bij de wedstrijdrijders in de wacht sleepte. Jordy Vinke werd knap tweede in zijn laatste wielerwedstrijd.

Bij de wedstrijdrenners ontstond een waar slagveld. Na een uur fietsen konden slechts vier renners de strijd voortzetten. Alle andere renners waren inmiddels gedubbeld. Er was een kopgroep ontstaan met hierbij Thijs Zuurbier, Jordy Vinke en Dave Huisman. Met nog één ronde te gaan waren alleen Thijs Zuurbier en Jordy Vinke nog over. Bij de finish liet Vinke de winst lopen en won Zuurbier de Ronde van De Cocksdorp en ook het overall-klassement. Vinke fietste zijn laatste Ronde en gaat zich nu richten op hardlopen. “Ik wilde eigenlijk stoppen met wielrennen op mijn veertigste, maar ben toch doorgegaan. Ik richt me nu op de tien kilometer bij de Texel Halve Marathon op zondag 25 september.”

Bij de recreanten A was Rinus Wesselman de snelste. Hij won ook het overall-klassement. “Ik heb vandaag slim gefietst en zoveel mogelijk in het wiel van de nummer twee gereden. We reden ruim 45 minuten dus het was een pittige race met die wind”, vertelt Wesselman. Tweede werd Jesse Schuil, derde Sverre Eschweiler. Bij de recreanten B was Robert-Jan Appel de snelste voor plaatselijke favoriet Frank van der Linde en Dirk Barends. De wedstrijd bij de junioren was een prooi voor Niels van der Gracht. Hij finishte voor Marit Bakker en Diederik Jimmink.

De sfeer langs het parcours was gemoedelijk en bewoners van De Cocksdorp zaten heerlijk met een wijntje of een biertje in hun handen op klapstoeltjes of bankjes langs het parcours. Erwin van der Linde kijkt terug op een prima Ronde van De Cocksdorp. “Het was twijfelen tussen zaterdag of zondag, maar de organisatie van Wielersport Texel heeft uiteindelijk gekozen voor de zondag omdat we op zaterdag meestal genoeg te doen hebben in De Cocksdorp. Een prima keuze en een goed verlopen evenement”, aldus Van der Linde. Belangrijk ook nog te vermelden is de motorbegeleiding door Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.). Deze motorclub verzorgde de begeleiding van de renners door De Cocksdorp. Bijgevoegd een aantal sfeerbeelden. De volledige uitslag volgt maandag op Texel-Plaza.


Zuurbier wint pittige Ronde van Oudeschild: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/060379/
Rinus Wesselman voor de Rabobank-finishboog. (Foto: Mikel Knippenberg)
De start van de wedstrijdrenners in de Kikkertstraat. (Foto: Mikel Knippenberg)
Het podium van de wedstrijdrenners met Jordy Vinke, Thijs Zuurbier en Dave Huisman. (Foto: Mikel Knippenberg)
Winnaar Rinus Wesselman door de bocht. (Foto: Mikel Knippenberg)
Het peloton dendert door De Cocksdorp. (Foto: Mikel Knippenberg)