Piet Beentjes wordt sinds april 1987 vermist. (Foto: Screenshot NH)
Piet Beentjes wordt sinds april 1987 vermist. (Foto: Screenshot NH) Foto:

Opnieuw aandacht voor de zaak Beentjes

1 nov, 12:00 Laatste nieuwsberichten
Het televisieprogramma Recht uit Noord-Holland van zender NH besteedde maandag aandacht aan de vermiste Piet Beentjes uit Heemskerk. Beentjes werd eind april 1987 voor het laatst gezien op Texel en daarna is er nooit meer iets van hem vernomen.

Zijn zus Toos vraagt zich al dertig jaar af wat er precies met haar broer is gebeurd vertelt ze in het programma. Daarnaast werkt ze aan een documentaire over de verdwijning van Piet. Op deze manier hoopt ze meer informatie te krijgen rond de verdwijning van haar broer. Op dit moment tast ze nog in het duister. Ze vertelt dat Piet op de bewuste avond van de verdwijning nog wel is gezien op de laatste boot naar Texel. Bij aankomst op Texel zou hij van boord zijn gesprongen en naar de kant zijn gezwommen.

Ook is Piet gezien op de bank bij twee vreemde mannen in Den Burg. Deze mannen zouden Piet droge kleren hebben verstrekt en hem daarna hebben weggestuurd de nacht in. Vanaf dat moment verdween hij van de radar. In de uitzending vertelt Toos dat er iets moet zijn gebeurd met Piet. “Hij is midden in de nacht bij die twee mannen vertrokken met niet meer bij zich dan twee sleutels en een zonnebril. Is hij vermoord of in een psychose geraakt? Waar is zijn lichaam?” Gezien het vreemde gedrag van Piet en zijn privéproblemen is de politie altijd van zelfmoord uitgegaan.

Mocht je meer informatie hebben over de vermiste Piet Beentjes dan kun je op de facebookpagina van Piet een bericht achterlaten voor Toos (zie ‘gerelateerde links’). De uitzending van Recht uit Noord-Holland over de vermiste Piet Beentjes is ook terug te zien via bijgevoegde links.


Link 1 a: http://link1a.nl