De familie Diks.
De familie Diks.

Familie Diks begint Brouwerij de Texelaar

Laatste nieuwsberichten
Het eiland is sinds kort een bierbrouwerij rijker: ‘Brouwerij de Texelaar’. Samen met dochter en zoons starten Maurice (voormalig directeur de Texelse Bierbrouwerij, zie ‘gerelateerde links’) en Helma Diks een nieuwe brouwerij.

“We gaan ons in eerste instantie richten op onderscheidende producten. Een smakelijk alcoholarm/vrij bier. Een ambachtelijk gebrouwen Pilsener en in de nabije toekomst ook ‘Texeler mixdranken’”, laat de familie weten.

De familie wil klein beginnen om “een gedegen fundering te leggen voor een gezonde onderneming, waar een heerlijk Texels product wordt gebrouwen”. “Dit doen wij in eerste instantie met het gezin, maar dat is niet het einddoel. Wij willen een brouwerij voor en van de Texelaar zijn. Wij willen op ambachtelijke wijze producten maken waarbij betrokkenheid, continuïteit en werkgelegenheid voor het eiland Texel centraal staan”, aldus Maurice Diks.

Dertien jaar lang was Maurice het gezicht van de Texelse Bierbrouwerij. Omdat zijn kennis en aanwezigheid daar “niet langer gewenst waren”, besloot het gezin gezamenlijk iets nieuws te starten. Als de brouwerij “na de eerste jaren” levensvatbaar blijkt, zullen er voor Texelaars aandelen beschikbaar komen.

De familie werkt momenteel vanuit het kantoor aan huis in de Molenstraat en brouwt bij een collega-brouwer. Er wordt nog gezocht naar een opslagruimte en/of locatie waar zowel een proeflokaaltje als een brouwerij te realiseren zijn.

Wanneer het eerste bier te verkrijgen is, is nog onbekend. Brouwerij de Texelaar is te volgen op Facebook (zie ‘gerelateerde links’).


Facebook Brouwerij de Texelaar: https://www.facebook.com/brouwerijdetexelaar/?ref=page_internal