Leden van Deuce in training. (Foto: Deuce)
Leden van Deuce in training. (Foto: Deuce) Foto:

Sport dit Weekend; volleybal, voetbal en tennis

3 apr, 12:00 Laatste nieuwsberichten
Sportend Texel kwam dit weekend weer in actie: er werd gevolleybald en gevoetbald. De competitie bij Tennisvereniging Deuce gaat aanstaand weekend weer van start.

Volleybal

Tevoko won zaterdag met 0-4 van VVW uit Wervershoof. Door deze overwinning heeft het Texelse team, met nog drie wedstrijden te gaan, de koppositie weer overgenomen van het Helderse MBSOV.

“Vanaf het begin was het duidelijk dat het geen spannende middag zou worden als Tevoko het normale niveau zou halen. Tot halverwege de eerste set ging Tevoko toch mee met het spel van VVW om vervolgens de puntjes op de i te zetten en de set binnen te halen met 15-25. De tweede en derde set waren identiek aan de eerste en eindigden tweemaal 11-25.”

“Door een uitstekende servicebeurt van Nienke Witte en ‘prijsschieten’ aan het net, kwam Tevoko in de vierde set op een voorsprong van 0-14. Door concentratieverlies aan Texelse zijde wist VVW enkele punten te scoren, maar spannend liet Tevoko het niet worden: het team won de set met 9-25.”

Voetbal

Texel’94 speelde zondag de uitwedstrijd tegen SV Spartanen gelijk: de eindstand was 0-0. Aankomende zondag reist het team af naar Alkmaar, waar om 14.00 uur tegen Alkmaarsche Boys gespeeld wordt. Het zaalvoetbalteam van Texel’94 speelt vrijdagavond om 20.45 uur thuis tegen Leekster Eagles. ZDH speelt zondag om 14.00 uur op eigen veld aan de Witteweg tegen Wieringerwaard; SV De Koog komt om 14.00 uur uit tegen Flevo. SV Oosterend speelt uit tegen NOC.

Tennis

De KNLTB-tenniscompetitie gaat zaterdag van start. Tennisvereniging Deuce is dit jaar vertegenwoordigd met dertien teams.

“Een geweldig aantal”, aldus competitieleider Dwight Penha, “We komen dit jaar uit met acht herenteams , drie damesteams en twee jeugdteams. Verder speelt de jeugd tot en met 12 jaar in een nieuwe opzet van de KNLTB, de categorieën oranje en groen, hierin komt Deuce uit met 30 kinderen.” De teams hebben in februari en maart extra competitietrainingen gekregen. “Dat zag er fantastisch uit, we mogen daarom best wat van de Deuce teams verwachten.”

De captain van het tweede herenteam, Hans Polderman, ziet uit naar de competitie: “Vorig jaar zijn we kampioen geworden in de 4e klasse, dit jaar spelen we in dezelfde klasse als de heren van Deuce 1. Na alle trainingsarbeid verwacht ik dat wij zeker zullen handhaven dit jaar.”
Erna Agterberg van Dames 1 laat weten: “We zijn allemaal in vorm en aan onze stand verplicht om na de degradatie van vorig jaar kampioen te worden en terug te keren in de 2e klasse.”

Zaterdag beginnen de eerste teams om 10.00 uur op het tennispark van Deuce in Den Burg.
Zaterdag: Heren 1 (3e klasse), Heren 2 (3e klasse), Heren 3 (5e klasse), Heren 4 (5e klasse), Heren 5 (6e klasse), Heren 6 (6e klasse), Heren 7 (6e klasse), Dames 1 (3e klasse), Dames 2 (4e klasse), Dames 3 (4e klasse ), Heren 35+ (2e klasse). Zondag: Jeugd gemengd 1 (2e klasse), Jeugd gemengd 2 (2e klasse).