Dames 2, v.l.n.r. : Iris v/d Vis, Rachel Grégoire, Sascha Vlaming, Marissa Vlaming en Susan Schiphorst. (Foto: Erik Groo
Dames 2, v.l.n.r. : Iris v/d Vis, Rachel Grégoire, Sascha Vlaming, Marissa Vlaming en Susan Schiphorst. (Foto: Erik Groo Foto:

Tennis: herenteams Deuce wederom succesvol

17 apr, 12:00 Laatste nieuwsberichten
Waar het vlaggenschip van Deuce in de eerste wedstrijd een gevoelige nederlaag van 5 -1 leed tegen Schagerbrug, met alleen winst voor Tom de Lugt, en Deuce 2 een behoorlijk pak slaag kreeg (0-6) tegen De Kogge uit ’t Veld, deden de andere herenteams het afgelopen weekend zeer goed.

Kampioenskandidaat Deuce 3 dendert voort: Remko Spelde, Robbert Jalving en broers Cees en Ryan van Heerwaarde blijven winnen. Warmenhuizen werd met 5-1 overrompeld. Captain Ryan probeert de euforie te temperen: “Volgende week spelen we thuis tegen de nummer 2, Dirkshorn. Dat wordt een hele belangrijke voor ons.”

Mels Daalder en Jesper Arkenbout (Deuce 4) wonnen beiden zowel hun enkel als hun dubbel tegen Wieringerwaard: 4-2 winst. Deuce 5 is stabiel: het team pakte vorige week punten en hield dit niveau vast tegen Sint Pancras. Na een gevoelige nederlaag van vorige week wist Deuce 6 zich goed te herpakken. Dennis Vonk, Wally van Beek en broers Dennis en Robbert Saal pakten uit op het gravel tegen Petten met een 5-1 winst.

Ook de broers Vlaming van Deuce 7 waren goed op dreef. Na een minder sterk optreden van vorige week, wist Glenn zijn enkel én zijn dubbel met broer Jimmy te winnen van Wieringerwerf (4-2).

De veteranen van Deuce, met een gemiddelde leeftijd van 68, krijgen dit jaar een zware competitie. Toch startten Jacques Deppe en Hans de Porto uitstekend in hun dubbel door met 5-1 voor te komen. Helaas wist HTC de winst met 5-7 en 0-6 toch nog naar zich toe te trekken. Ook Shaju Davasi en Ynte Adema wisten er in hun dubbel een derde set uit te halen, maar konden deze niet in winst omzetten: HTC was met 6-0 te sterk voor de veteranen.

Voor de damesteams viel het weekend tegen: alleen Chantal Zwetsloot, Sascha Vlaming, Marissa Vlaming en Louise van der Sluis wisten hun partijen in winst om te zetten, maar konden de uiteindelijke nederlagen voor de damesteams niet voorkomen.

Het eerste jeugdteam speelde in Hoorn een prima wedstrijd. Vincent v/d Broek won zijn enkel; Emiel Uding, Liselotte Langedam en Annabel Franssen gaven ook prima partij maar kwamen nét te kort om hun wedstrijden in winst om te zetten. Bij het jeugdige Deuce 2 speelde Marit Eelman een spannende wedstrijd, die ze nipt verloor (5-7 en 4-6). Esther Bakker gaf prima partij in haar enkel. Voor Meijert Kikkert en Douwe Komdeur was het verschil met de jongens uit Hoogkarspel te groot.